in

Anti-Covid19 Plan: ŽMINJ donio mjere za pomoć mještanima i gospodarstvenicima – obustave plaćanja i ovrha, oslobađanje troškova vrtića i dadilja…

Žminj/Foto Tanja Kocijančić

S obzirom na novonastalu situaciju na tržištu, ali i u društvu, odgovornim i solidarnim ponašanjem zajedno možemo rasteretiti svakog dionika našeg društva, poručeno je danas iz Općine Žminj koja je zbog toga, kako bi pomogla svojim mještanima i gospodarstvenicima, donijela Mjere Anti-COVID19 Plana.

Donosimo popis svih mjera:
Oslobađanje zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu Općine na razdoblje od 3 mjeseca od dana stupanja na snagu zabrane poslovanja za one poduzetnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada
Oslobađanje plaćanja naknade za korištenje javnih površina u cijelosti na razdoblje od 3 mjeseca od dana stupanja na snagu zabrane poslovanja za one poduzetnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada
Odgoda plaćanja komunalne naknade na razdoblje od 3 mjeseca od dana stupanja na snagu zabrane poslovanja za one poduzetnike koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada.
Odgoda plaćanja komunalne naknade izdanih računa za Komunalnu naknadu do 30. lipnja 2020. godine svim pravnim i fizičkim osobama.
Oslobođenje plaćanja dječjeg vrtića svim roditeljima čija su djeca korisnici matičnog vrtića DV Rapčići Žminj te vrtića s kojima Općina Žminj ima ugovornu obvezu kao i trošak dadilja s kojima je Općina potpisala ugovor.
Obustava svih postupaka i nepokretanje novih ovršnih postupaka radi naplate javnih davanja (komunalna naknada, komunalni doprinos i zakupnina) do završetka ugroze uzrokovane pandemijom.

Planirano trajanje ovih mjera je do datuma obustave svih ograničenja, a za sada je planirani krajnji datum 30. lipnja 2020. godine, priopćeno je iz Općine Žminj.

Istarski Stožer dao dobre vijesti 10. travnja – NEMA NOVIH OBOLJELIH! Uskoro će Istra sama analizirati uzorke!

TAR: Otvorila kafić suprotno odluci Stožera civilne zaštite!