in

Asfaltirana cesta Kosinožići-Nova Vas. I dalje na snazi privremena prometna regulacija

Foto Grad Poreč

Danas je asfaltirana dionica ceste Kosinožići-Nova Vas gdje su proteklog tjedna počeli radovi na rekonstrukciji i proširenju LC  50046. Radovi se nastavljaju idućih dana, a ovaj će dio prometnice biti otvoren za promet uz privremenu regulaciju do okončanja radova. Nakon asfaltiranja slijedi uređivanje bankina i označavanje vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom.

Podsjetimo, Županijska uprava za ceste Istarske županije, sukladno Planu izvanrednog održavanja županijskih i lokalnih cesta za 2022. godinu, krenula je u rekonstrukciju i proširenje lokalne ceste dionica Kosinožići-Nova vas u ukupnoj duljini 770, te širini 5,5 metara. Ovim će se radovima dovršiti potpuna obnova prometnice na trasi St. Portun – Antonci – Kosinožići – Nova Vas, koja je godinama bila jedan od prioriteta za mještane tih naselja.

Radove izvodi tvrtka Istarske ceste d.o.o., Stručni nadzor obavlja tvrtka Vema ing d.o.o., a zajednički ih financiraju Grad Poreč te Županijska uprava za ceste Istarske županije, priopćeno je iz Grada Poreča.

požar vatra ilustracija

Gorjela kuća kod Buzeta

Foto Grad Poreč - Dječji vrtić Radost

Počeo sportski program u porečkim vrtićima