in

BILJEŽI RAST OD 13 POSTO: Valamar u prvih 6 mjeseci prihodovao skoro 700 milijuna kuna

Porečka hotelijerska tvrtka Valamar Riviera u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je ukupan prihod od 698 milijuna kuna, od čega se 663 milijuna kuna odnosi na prihode od prodaje, koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježili porast od 13%.

Realizirano je više od 2 milijuna noćenja, što je 5% više u odnosu na prošlu godinu. Time je rast noćenja nastavljen već petu godinu zaredom uz povećanje prosječne dnevne cijene za 8%. Ostvareni prihodi rezultat su intenzivnog investicijskog ciklusa te konsolidacije hotela Makarska i Valamar Obertauern Hotela, priopćeno je iz ove tvrtke.

Unatoč izazovnoj turističkoj sezoni te povećanju konkurentnosti pojedinih destinacija na Mediteranu, Valamar bilježi dobre rezultate u prvom dijelu godine i to osobito u investiranim objektima, što je potvrda Valamarove dugoročne strategije ulaganja u kvalitetu ponude te ulaganja u destinacije i zaposlenike.

Uplatom uloga Valamar je stekao 23,61%, a PBZ Croatia osiguranje 70,83% dionica Helios Farosa nad kojim je u srpnju ove godine uspješno okončan stečajni postupak.

Valamar planira preuzeti i upravljanje nad hotelsko turističkim objektima Helios Farosa na jesen 2019. godine.

pazin foto tz središnje istre jama kaštel panorama

Središnja Istra u oku objektiva: Muzej Grada Pazina organizira foto natječaj u sklopu Dana europske baštine

KAŠTELIR: 3. kolovoza GRAMPERIJADA slavi 17. rođendan – krumpiri skuhani po starinski, glazba, vino, maslinova ulja…