in

BIVŠI VIP: A1 Hrvatska od rujna poskupljuje svoje usluge

I dio poslovnih korisnika zakačit će nova viša A1 naknada, ali samo onih koji koriste rezidencijalne usluge.

Do utrke u rastu cijena na fiksnom telekomunikacijskom tržištu, unatoč činjenici da su na nacionalnoj razini ostala svega dva igrača koja nude takve usluge, s jedne strane tvrtke okupljene u grupu Hrvatski telekom, a s druge brendovi pod kapom A1 Hrvatska, ipak neće doći, objavio je Poslovni.hr. 

To što je A1 Hrvatska najavio da će s 1. rujna uvesti za sva kućanstva, kojima nudi fiksne usluge, naknadu za pristup mrežu u iznosu od 20 kuna mjesečno, neće slijediti HT. Taj nam je operater potvrdio da zasad nemaju takav plan.

“Hrvatski telekom u ovom trenutku ne planira mijenjati cijene svojih redovnih ponuda te nemamo praksu komentirati poslovne poteze trećih strana”, kažu u HT-u.

U A1 Hrvatska, pak, pojašnjavaju da se najavljeno povećanje ne odnosi na poslovne korisnike. No, dodaju da ima iznimaka.

“Osim nekih poslovnih korisnika, koji zbog veličine svog poslovanja imaju paket kao privatni korisnici. To ovisi o njihovim specifičnim tehničkim zahtjevima i poslovnim potrebama poput broja lokacija, linija, paketa, dodatnih usluga i slično”, odgovorili su nam iz A1 Hrvatska, objavio je Poslovni.hr.

Neslužbeno, doznajemo da je glavni razlog uvođenja nove naknade privatnim korisnicima cijena prava na sadržaje za IPTV, sve skuplji routeri koji se isporučuju korisnicima i drugi slični troškovi koji nisu izravno vezani za investicije.

Povećanje je, kako doznajemo, uvedeno i svim zaposlenicima A1 Hrvatska, koji koriste njihove fiksne usluge privatno.

Korisnici pak, zbog EU regulative, imaju pravo bez ikakvih penala raskinuti ugovor ako se ne slažu s novim troškom.

NA BIRU U TAR: Beer Fest 5. i 6. kolovoza

Škola nogometa NK Jadran Poreč počela s pripremama