in

BUJE: Zbog gradnje kružnog toka privremena regulacija prometa

Buje - Raskrižje koje će dobiti rotor - Foto Luka Jelavić

Hrvatske ceste izvijestile su sudionike da će u razdoblju od 20. runa do 23. prosinca 2022. biti na snazi privremena regulacija prometa na području raskrižja državne ceste oznake DC200 i županijske ceste oznake ŽC5209 u Bujama.

Zbog dinamike izvođenja radova izvođač će radove izvoditi u više faza. U prvoj fazi (Faza 1) predviđeno je zatvaranje dijela županijske ceste ŽC5209 za sav promet osim vozila gradilišta, od raskrižja s državnom cestom DC200 do raskrižja sa županijskom cestom ŽC5007 (Momjanska ulica) prema Kremenju. Obilazni pravac, u oba smjera, osiguran je preko Plovanije i Kaštela, državnom cestom DC200, DC510 i županijskom cestom ŽC5209. Obilazni pravac za vozila do tri tone je lokalnom cestom LC50012 (Kremenje-Kaštel-Plovanija).

Za potrebe reciklažnog dvorišta i skladišta Brolex privremeno se otvara raskrižje Županijske ceste ŽC5007 (Buje – Kremenje) i nerazvrstane ceste NC kako bi se trenutno slijepa ulica u zoni gradilišta zatvorila za sav promet. Dio faze 1 su radovi na uklopu Klesarske ulice, kao priprema za slijedeću fazu (Faza 2) privremene regulacije prometa.

Podsjetimo – u dijelu naselja Stanica, gdje se račvaju ceste prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, gradit će se novi kružni tok. Ovo je izjava koju smo prije dva mjeseca dobili od glasnogovornice Hrvatskih cesta Tamare Pajić:

“Za izgradnju kružnog raskrižja na Stanici u Bujama (raskrižje državne ceste DC200 i županijske ceste ŽC5209) sklopljen je ugovor o izvođenju radova s izvođačem Cesta d.o.o. Pula na iznos nešto veći od 4,32 milijuna kuna bez PDV-a.
U sklopu radova izvest će se nova oborinska odvodnja i javna rasvjeta, te premjestiti i zaštititi postojeća infrastrukture. Nadzor na radovima provodit će Učka konzalting d.o.o. Pazin.
Izgradnja će početi nakon glavne turističke sezone i trajat će pet mjeseci.
Zbog tehnologije izvođenja radova raskrižje će biti zatvoreno za sav promet.”

vatrogasci

Izgorjelo kamper vozilo u Buzetu

Foto Klub daljinskog plivanja Poreč

POREČ: Mauro Bobanović odličan u CRO CUP-u u Rtini