in

POREČ: Mauro Bobanović odličan u CRO CUP-u u Rtini

Foto Klub daljinskog plivanja Poreč

U nedjelju, 18. rujna 2022., otplivan je pretposljednji maraton u ovogodišnjem CRO CUP-u, utrka na 10.000 m u Rtini.

Utrka u Rtini imala je iznimno jaku konkurenciju kod muškaraca. Nastupili su Matteo Furlan (pred nekoliko godina svjetski viceprvak) Kristof Raszovsky ( osvajač olimpijske medalje u Tokiju i svjetski prvak na 5.000 m) , Armstrong Bailey (jedan od najboljih openwater plivača u Australiji) i još nekoliko vrlo jakih Mađara i Slovenac Nik Peterlin. U takvoj konkurenciji plivač porečkog kluba Mauro Bobanović krenuo je vrlo hrabro i na 5.000 m još uvijek je plivao s njima u grupi. Za napomenuti je da je Maurov prolaz na 5.000 m bio 58 minuta, te da prethodno nikada nije otplivao ”čistih” 5.000 m ispod jednog sata. U drugom krugu više nije mogao pratiti taj tempo, ali je utrku završio s odličnim vremenom 2:00:38 kao najbolje plasirani Hrvat na utrci, odnosno ukupno sedmi.

Od ostalih plivača odličan rezultat otplivao je Ivan Cetina 2:02:58 plasiravši se odmah iza Maura, a i ostali su ostavili odličan dojam. Nastupili su još Aljoša i Andrej Pribac, Robert Povšič, Dalen Jahić, Željko Sušek i jedina ženska predstavnica porečkog kluba Nika Fabijanić koja je utrku završila kao ukupno 5. u konkurenciji žena.

-Ostaje nam za žaljenje što nisu nastupili Matea Sumajstorčić i Luka Vukelić zato što je utrka ”pomaknuta” sa subote na nedjelju zbog loše vremenske prognoze, a oni su imali već ranije preuzetih obaveza. 70-godišnji Željko Sušek isplivao je još jednu utrku na 10.000 m u vremenskom limitu, mada to ovaj put nije bio lagan zadatak jer je vrijeme pobjednika Mattea Furlana bilo na svjetskom nivou (1:50:26) a limit je sat i trideset minuta iza pobjednika.
Sljedećeg vikenda (24.09.) očekuje nas posljednja ovogodišnja utrka, 5.000 m u Zadru, javili su iz porečkog kluba.

buje raskrižje stanica budući rotor plovanija kaštel

BUJE: Zbog gradnje kružnog toka privremena regulacija prometa

Korado Korlević - Foto Adris

Otkazano predavanje Korada Korlevića u porečkoj knjižnici “Pravi rub znanosti”