in

Cijena nafte pala, a gorivo u Hrvatskoj najskuplje u zadnja tri mjeseca

Nakon što je prošlog tjedna zabilježeno značajnije poskupljenje goriva, od ponoći su cijene goriva opet otišle gore.

Portal cijenegoriva.info, koji iz tjedna u tjedan donosi neslužbene najave promjene cijena goriva, noćas je javio da je prosječan spremnik benzina od ponoći skuplji za 6,50 kuna.

Spremnik dizela plaćamo pet kuna više nego do sada. No, vlasnici vozila na plin štede 50 lipa po spremniku, piše portal Novac.hr.

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, litra Eurosupera 95 je prosječno 8,78 kuna ili 13 lipa više nego prošli tjedan. Eurodizel skuplji je za 10 lipa po litri i sada mu cijena iznosi 8,35 kuna u prosjeku. Cijena autoplina varira između 3,92 i 4,13 kuna.

Ovo su najviše cijene goriva u Hrvatskoj u zadnja tri mjeseca, iako je prošli tjedan cijena nafte na svjetskim tržištima opet pala i to u prosjeku za 8 posto.

Što se cijena na benzinskim crpkama tiče, litra osnovnog benzinskog goriva, eurosuper 95, na Inininim postajama stoji u prosjeku 8,78 kuna, s tim da znaju varirati od postaje do postaje. Istu cijenu za litru tog goriva traže i na Tifonu. Lukoil je također formirao cijenu na razini od 8,80 kuna za litru, dok je Crodux u prosjeku tri lipe skuplji.

Inin benzinski eurosuper 95 plus od ovoga tjedna stoji 8,94 kune, a Lukoilov 9,05 kuna. S druge strane, Inino najjače benzinsko gorivo, europsuper 100, od ovoga tjedna stoji 9,38 kuna, dok je na Petrolu tri lipe skuplje. Nadalje, cijena tog visokooktanskog goriva na postajama Tifona je 9,43 kune, koliko stoji i na Croduxu.

Osnovni eurodizel Ina od ovoga se tjedna podaje za prosječnih 8,35 kuna. Lukoil je dvije lipe skuplji dok je Petrolov eurodizel BS također  8,35 kuna. Isto gorivo Tifon i Crodux prodaju po 8,38 kuna. 

Eurodizel plus od ovoga tjedna Ina prodaje po 8,41 kunu. dok im je eurodizel class plus 8,51 kunu. Petrolov eurodiesel Q Max BS je od 8,52 do 8,57 kuna po litri dok je lipu skuplji class eurodiesel BS Tifona.

Croduxov eurodizel plus je 8,59 kuna, koliko stoji i Lukoilov maxpover BS Ecto, objavio je portal Novac.hr.

Otvoreni prijelazi za pogranični promet sa Slovenijom – U Istri proradila dva

POREČ: Promocija knjige “Anton Štifanić Nini – Prekinute vizije” u Istarskoj sabornici