in

Dijelovi za Formulu 1 proizvodit će se u Labinu

Ilustracija Pixabay

Danas je u labinskoj gradskoj palači održan sastanak gradonačelnika Valtera Glavičića s Lucom Businarijem, izvršnim direktorom tvrtke Novation Tech iz talijanskog grada Montebelluna i njegovim suradnikom. 

Razgovaralo se o budućoj velikoj investiciji u Poslovnoj zoni Vinež. Naime, tvrtka Novation Tech planira gradnju hale u Poslovnoj zoni Vinež površine 3.000 četvornih metara u kojoj u početnoj fazi planira zaposliti 30 ljudi, a kroz naredne dvije godine sveukupno njih 90.

Planirani početak gradnje je početak jeseni ove godine, nakon ishođenja svih potrebnih dozvola. 

Tvrtka Novation Tech talijanski je proizvođač dijelova od karbonskih vlakana za poznate svjetske brendove poput Formule 1, ali i brojne gigante automobilske industrije poput BMW-a i McLaren Mercedesa. Osim dijelova za potrebe Formule 1 i automobilske industrije, bave se i proizvodnjom dijelova za avio industriju te dijelova sportske opreme i naočala. 

-Ovo je nastavak, a i potvrda snažnog gospodarskog rasta i gospodarstva na području Labina. Iznimno nas raduje dolazak proizvođača komponenata za najveće sportske brendove poput Formule 1, BMW-a, Mercedesa i Aston Martina. Time se otvaraju nova radna mjesta i povećava BDP Grada Labina, izjavio je gradonačelnik Valter Glavičić.

Puno medalja za porečke ritmičarke: Zlato za NINU MIHATOVIĆ i LUANU MILOTIĆ

SUTRA U POREČU TRIATLON – Evo koje će ceste biti zatvorene za sav promet