in

Državni inspektorat građanima: Ne kupujte s ove web stranice

Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija

Tržišna inspekcija Državnog inspektorata utvrdila je ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem internet stranice Originalshrvatska.

“Obavještavamo potrošače da je Državni inspektorat temeljem zaprimljenih predstavki potrošača i provedenih istražnih radnji utvrdio da postoji rizik od ozbiljne štete kolektivnim interesima i pravima potrošača prilikom sklapanja ugovora na daljinu putem internet stranice https://www.originalshrvatska.co/, s obzirom na to da nije poznat identitet trgovca odnosno osobe koja putem predmetne internetske stranice oglašava i prodaje proizvode, čineći pri tome i druge povrede odredbi Zakona o zaštiti potrošača”, stoji u objavi Državnog inspektorata.

Upozoravaju kupce da ne sklapaju ugovore na daljinu na toj stranici.

“S obzirom na sve češće povrede u digitalnom okruženju, Zakonom o zaštiti potrošača, koji je stupio na snagu 28. svibnja 2022. godine, propisane su ovlasti tržišne inspekcije Državnog inspektorata vezano za provođenje istražnih radnji te provedbenih mjera u svrhu zaštite kolektivnih interesa potrošača u slučajevima kada prilikom sklapanja ugovora na daljinu čine povrede odredbi predmetnog Zakona”, piše u objavi Državnog inspektorata.

VRSAR: U starom gradu tržnica domaćih poljoprivrednih proizvoda

Marina Funtana - Foto TZ Funtana

FUNTANA: Besplatni WiFi4EU internet na 10 lokacija