in

FUNTANA: Besplatni WiFi4EU internet na 10 lokacija

Marina Funtana - Foto TZ Funtana

Općina Funtana dovršila je ovih dana postavljanje besplatnog bežičnog interneta koristeći 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava u sklopu inicijative WiFi4EU.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati kvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, knjižnice i tome slično, na području cijele Europske unije. Gradovima i općinama putem natječaja dodijeljen je vaučer koji pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu u središtima javnog života.

Tako je u Funtani postavljeno ukupno deset pristupnih točaka za besplatnu bežičnu internet mrežu na važnijim javnim prostorima, poput sjedišta općine, Turističke zajednice i pošte, zatim boćarskog igrališta, šetnice i gradske plaže, tržnice, te kod crkve, u Marini i na lokaciji nogometnog igrališta.

Prijava na besplatnu wi-fi mrežu je jednostavna – nakon odabira ponuđene mreže WiFi4EU otvara se pristupni portal WiFi4EU Općina Funtana na kojem treba odabrati (kliknuti) opciju „Login“.

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

Državni inspektorat građanima: Ne kupujte s ove web stranice

Foto Dom obrtnika Poreč

POREČ: Dom obrtnika daje u zakup restoran na atraktivnoj poziciji