in

Državni inspektorat objavit će listu svih propisa koji se nadziru u inspekcijskim nadzorima

Ilustracija Pixabay

Na nedavno održanom Forumu zagrebačkih ugostitelja u glavni državni inspektor Andrija Mikulić najavio je kako će uskoro Državni inspektorata objaviti popisi svih propisa koji se nadziru u inspekcijskim nadzorima.

Mikulić je također istaknuo kako inspektori Državnog inspektorata funkcioniraju po načelu transparentnosti, uče iz iskustva poduzetnika te u sinergiji rješavaju probleme, a ono u čemu je Državni inspektorat uspio je raditi distinkciju između blažih i ozbiljnijih prekršaja i u skladu s tim djelovati.

Gdje je god moguće ide se s mjerama oportuniteta, da poduzetnici dobiju priliku ispraviti neke manje nepravilnosti, jer zatvaranje lokala nikome ne koristi. No i dalje bez rezerve kažnjavat će se nelojalna konkurencija, neregistrirani objekti. Prije nam se zamjeralo da ulazimo samo u registrirane objekte, to više nije tako, znajte da po nalogu suda tražimo neregistrirane objekte i ulazimo u njih“, istaknuo je Mikulić.

Nadalje, ono najvažnije najavio je kako će se na web stranicama Državnog inspektorata uskoro objaviti popisi propisa koji se nadziru u inspekcijskim nadzorima.

Završno je izdvojio uvođenje novina u radu Državnog inspektorata koje će uvelike olakšati poslovanje gospodarstvenika, od kojih je jedna da će se na web stranicama Državnog inspektorata u narednom razdoblju objaviti popisi propisa koji se nadziru u inspekcijskim nadzorima.

Time je potvrđen cilj prevencije, edukacije i međusobne suradnje, sve s ciljem olakšavanja poslovanja gospodarstvenika.”Naš je cilj prevencija, edukacija i međusobna suradnja, i zato ćete unaprijed znati što će vas tražiti pojedini inspektor. To je jedna od niza novih mjera koje planiramo uvesti u našem radu“, kazao je Mikulić. 

Inače, u razdoblju od 1. travnja do 31. listopada 2019. godine obavljeno je ukupno 7.162 nadzora od kojih je u 79 slučaja usmenim rješenjem izvršeno pečaćenje objekata zbog obavljanja ugostiteljske ili turističke djelatnosti bez registracije, odnosno bez akata za obavljanje registrirane djelatnosti gdje je spomenuta nepravilnost prema Državnom inspektoratu ima nultu stopu tolerancije.

Izvor Hrturizam.hr

Radno vrijeme šaltera policije u Istri na Badnjak i staru godinu

POREČ: Na humanitarnom balu Lionsi za potrebite i usavršavanje mladih prikupili 40.000 kuna