in

POREČ: Na humanitarnom balu Lionsi za potrebite i usavršavanje mladih prikupili 40.000 kuna

U hotelu Valamar Diamant održan je 22. humanitarni bal Lions kluba Poreč pod motom “Dobro je činiti dobro”, a povodom blagdana zaštitnika Grada Poreča sv. Maura. Kako doznajemo, balu su prisustvovali najviši dužnosnici D-126 Hrvatska: guverner D-126 Darko Ćuruvija, IPDG Sanja Paprenjak, PDG Dario Bognolo, RC Frano Mika, te Lionsi iz Pule, Novigrada, Rijeke, Oprtlja, Zagreba, Trsta i Forlija. Svečanosti je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Elio Štifanić koji je predao ček u ime Grada Poreča u iznosu od 5.000 kuna.

Tijekom večeri prikupljena su sredstva od donacija, bogate lutrije i aukcije slika i vina u iznosu oko 40.000 kuna koja su namijenjena za pomoć liječenju Antonije Tamburin i za programe Udruge slijepih, Društva distrofičara, Društva invalida, Sigurne kuće, Udruge udomitelja, Domu za psihički bolesne osobe, URIOS Centru za inkluziju, Udruzi dijabetičara i drugim udrugama i mnogobrojnim potrebitim pojedincima te mladim talentima za njihovo usavršavanje kroz razne seminare i takmičenja.

U uvodnom dijelu svečanog programa obilježena je 20. obljetnica bratimljenja Lionsa Forli iz Italije i Poreča, te prijem novog člana u redove porečkih Lionsa Rajka Macure, te dvoje mladih u Leo klub. U glazbenom intermezzu nastupili su priznati gitarist i član Lionsa Saša Dejanović i Kristijan Marušić, operni pjevač uz pratnju prof. Đeni Brković na klaviru. U programu tijekom večeri uz glazbu Laguna banda nastupila je mlada uspješna umjetnica Cristina Lubiana.

-Svim izvođačima i donatorima zahvaljujemo na njihovom humanitarnom doprinosu našem balu, piše u priopćenju kojeg je potpisala predsjednica Lions kluba Poreč Anamarija Muzica Saitz.

Državni inspektorat objavit će listu svih propisa koji se nadziru u inspekcijskim nadzorima

Peti put zaredom Istra najbolja maslinarska regija svijeta – Od 500 top ulja u vodiču Flos Olei 77 su NAŠA