in

Dvadesetak novih parkirnih mjesta uskoro kod Obrtničkog doma Poreč

Foto: Novi parking kod Obrtničkog doma/Grad Poreč

Izgradnja novog parkirališta s dvadesetak parkirnih mjesta pokraj Obrtničkog doma u Poreču napreduje po planu, javljaju iz Grada Poreča.

Zbog velike posjećenosti Obrtničkog doma i nedovoljnih parkirnih kapaciteta, korisnici su nerijetko svoje automobile parkirali na prometnicu ili zelenu površinu kraj Obrtničkog i Vatrogasnog doma. Time je bio onemogućen prolaz vatrogasnim vozilima, čime je dodatno narušena sigurnost i mogućnost izlazaka na intervencije. Ne čudi, stoga, da je vijest o uređenju parkinga u Vatrogasnom domu dočekana s odobravanjem.

– Iako Vatrogasni dom ima osigurana dva prilaza, novo parkiralište će i nama i korisnicima Vatrogasnog i Obrtničkog doma pomoći u boljem funkcioniranju, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Poreč Denis Matošević. Zadovoljstvo ne skriva ni Udruženje obrtnika Poreč, čija se kongresna dvorana koristi za mnogobrojna javna i druga događanja pa se dovršetak investicije kod korisnika doma očekuje s nestrpljenjem.

– Želja nam je graditi više manjih parkirališta po svim porečkim naseljima, kako bi zadovoljili potrebe korisnika, ali kako bi i sačuvali zelene oaze., rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Kako je nadalje navedeno u priopćenju Grada Poreča koji u to ulaže 60 tisuća kuna bez PDV-a, parkiralište se gradi sukladno važećim prostornim planovima na ukupnoj površini od 188 četvornih metara parkirališta i 185 kvadrata prometnica. Ulaz i izlaz bit će s Partizanske ulice, a dimenzije parkirnih mjesta bit će 2,50 x 5 metara.

Izvođač radova je tvrtka Cesta iz Pule.

PAZITE KOGA PUŠTATE U DOM: Pljačkašima i dalje na meti starije osobe

Istramet: U pojedinim dijelovima Istre danas vrlo obilna kiša