in

Eriki Šuran iz Poreča zahvalnica istarske Obrtničke komore za doprinos razvoju obrtništva

Foto Udruženje obrtnika Poreč

Zahvalnica istarske Obrtničke komore dodijeljena je Eriki Šuran iz Poreča na svečanosti koja je ovog tjedna održana u Buzetu. Obrtnička komora Istarske županije jednom godišnje nagrađuje obrtnike, ostale pojedince ili institucije koje su se istaknuli u radu komorskog sustava ili surađivale s njim, koje su doprinijele razvoju strukovnog obrazovanja ili se istaknule stručnim, humanitarnim, solidarnim ili drugim aktivnostima. Među desetak dobitnika iz cijele Istre našla se i dugogodišnja vlasnica frizerskog salona iz Poreča, danas umirovljenica, koju je kandidiralo Udruženje obrtnika Poreč.

Foto Udruženje obrtnika Poreč
S dodjele u Buzetu – Foto Udruženje obrtnika Poreč

-Komorski sustav pomaže okupljanju obrtnika i artikulaciji stavova prema zakonodavstvu, ali isto tako nastoji istaknuti obrtnike koji su svojim radom i zalaganjem postali sinonimi za uspješnost i poslovanje u zajednici. Ima onih koji uz to obavljaju i društveno koristan rad, a upravo smo i zato kandidirali Eriku Šuran za zahvalu Obrtničke komore, poručuju iz porečkog Udruženja.

Erika Šuran rođena je 1956. godine u Ljubljani. Srednju strukovnu školu završila je u Ljubljani. Nakon završetka školovanja 1974. godine seli u Poreč, odakle je porijeklom te otvara frizersku radnju u hotelu „Materada“ u iznajmljenom prostoru. Nakon 26 godina rada u iznajmljenim prostorima, konačno otvara svoj vlastiti salon u Poreču. Zapošljava djelatnike i podučava mlade naraštaje budućih frizera čitavo vrijeme rada. Više od desetak učenika izučili su zanat u salonu „Erika“. Danas su ti ljudi uspješni samostalni obrtnici i poduzetnici.

U Domu za starije osobe u Poreču volontirala je 8 godina uređujući s ostalim frizerkama frizure korisnika.

Foto Udruženje obrtnika Poreč
Dobitnici priznanja Obrtničke komore – Foto Udruženje obrtnika Poreč

S 45 godina radnog staža odlazi u mirovinu. Ljubav prema tom poslu je i dalje izražena kod Erike, pa pomaže kćerki u njezinom frizerskom salonu. Ljubav prema frizerskom poslu naslijedila je od oca, isto tako frizera.

Čestitamo još jednom Eriki na priznanju! Pozivamo sve obrtnike da nam i ubuduće dojavljuju istaknute pojedince koji zavrijede da ih se istakne u našoj maloj zajednici, poručili su iz Udruženja obrtnika Poreč.

Dan istarske Obrtničke komore obilježava se 30. ožujka, ali zbog pandemije ove godine nije svečano obilježen. Stoga su priznanja uručena na svečanosti buzetskog Udruženja u Poduzetničkom inkubatoru Verzi u Buzetu.

prometna policija MUP ILUSTRACIJA

Recidivist u prometu dobio 5 dana zatvora

Foto Istarska županija

Županija izdvaja 751.000 kn za projekte u zdravstvu i socijalnoj skrbi