in

FINA: Poreč drugi u državi po dobiti poduzetnika u 2019. godini

Financijska agencija (FINA) objavila je popis vodećih deset gradova po ostvarenoj neto dobiti njihovih poduzetnika u prošloj godini, a porečki poduzetnici treću su se godinu zaredom popeli na ljestvici, priopćeno je iz Grada Poreča.

Tako su za 2019. godinu, iza prvorangiranih poduzetnika Zagreba, po brojnosti poduzetnika i zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti), poduzetnici iz Poreča.Među top deset gradova prema kriteriju neto dobiti nalaze se još Rijeka, Sveta Nedelja, Dubrovnik, Velika Gorica, Vukovar, Zadar, Varaždin i Rovinj.

U usporedbi s rang listom u 2018. godini, s popisa su ispali Split, Karlovac i Našice.Poreč je u 2019. imao 1.432 poduzetnika koji su zapošljavali 10.944 zaposlenika, s ukupnim prihodom od gotovo 6,9 milijardi kuna te konsolidiranim financijskim rezultatom većim od 706 milijuna kuna.Dobrim rezultatima poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu najviše su doprinijeli HEP d.d., PLIVA HRVATSKA d.o.o. i Hrvatski Telekom d.d., u Poreču Valamar Riviera d.d., u Rijeci PLODINE d.d., u Svetoj Nedelji MABA-COM d.o.o. u stečaju, u Dubrovniku JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.d., u Velikoj Gorici LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., u Vukovaru PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o., u Zadru TANKERSKA PLOVIDBA d.d., u Varaždinu GUMIIMPEX – GRP d.o.o. i u Rovinju MAISTRA.

– Iskrene čestitke porečkim poduzetnicima koji iz godine u godinu rastu, te stalno povećavaju broj zaposlenih. Svojim su rezultatima zasjeli na drugo mjesto u državi, ostavljajući iza sebe puno veće gradove. Grad ulaže znatan trud u kontinuirano unapređenje infrastrukturnih, prostorno-planskih i drugih uvjeta za razvoj poduzetništva i već sada vidimo da kvalitetan rad na tim područjima omogućuje našem gradu sigurnu budućnost i razvitak. Osim toga, kroz direktne financijske potpore poduzetnici imaju mogućnost ostvariti pravo na potpore u okviru sedam mjera iz gradskog Programa poticanja razvoja poduzetništva. Ove smo godine, zbog krize uzrokovane koronavirusom, bili među prvima koji su donijeli konkretne mjere za pomoć lokalnim poduzetnicima – od besplatnog širenja terasa ugostiteljima do otpisa komunalnog doprinosa. Iako se nalazimo u zahtjevnom razdoblju u kojem poslovanje sigurno nije lako, siguran sam da će gospodarstvo u našem gradu, normalizacijom situacije, u budućnosti nastaviti rasti.

POREČ: Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja predstavljen u Poduzetničkom inkubatoru

POREČ: Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja predstavljen u Poduzetničkom inkubatoru

POMOĆ ZA POREŠTINU - 250 dostava potrebitima i 610 volonterskih sati – Sretan Uskrs timu Crvenog križa Poreč

Svjetski dan prve pomoći 12. rujna – U Poreču počele edukacije u režiji Crvenog križa