in

POREČ: Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja predstavljen u Poduzetničkom inkubatoru

Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja u Poduzetničkom inkubatoru Poreč

POREČ: Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja predstavljen u Poduzetničkom inkubatoru

Predstavljanje programa za djecu Nutty Scientists održano je u srijedu, 9. rujna, u Poduzetničkom inkubatoru Poreč, u njegovom sjedištu u Žbandaju. Nutty profesorice izvele su za publiku niz zabavnih eksperimenata i povezale ih sa zanimljivom pričom kako bi im kroz interaktivan pristup prikazale svoje aktivnosti, popularizirale znanstvenu metodu kao način učenja i otkrivanje svijeta, promovirale zdrav život i svijest o okolišu, osobni rast i razvoj, te ih inspirirale da postanu znanstveni lideri budućnosti. Naime, Nutty Scientists Hrvatska dio je Nutty Scientists globalne obitelji, vodećeg svjetskog pružatelja edukativno-zabavnih programa za djecu i mlade.

Od 1996. godine tim za istraživanje i razvoj neprestano radi na osmišljavanju programa koji će kod polaznika pobuditi znatiželju i interes za STEM područje. Isto se temelji na stvarnim interakcijama iz četiri specifične discipline: znanosti (Science), tehnologije (Technology), inženjerstva (Engineering) i matematike (Mathematics) koje potiče i razvija već u najranijoj dobi.

Ovom je prilikom potpisan i ugovor u suradnji između Poduzetničkog inkubatora Poreč i Nutty Scientists koji su potpisale pročelnica gradskog odjela za gospodarstvo, ujedno i direktorica Poduzetničkog inkubatora Poreč, Morena Mičetić Fabić i predstavnica Programa za Nutty Scientists Istra Morena Boljunčić. Kako je rekla Mičetić Fabić, Poreč je prepoznao STEM područje kao područje koje je potrebno poticati od najranije dobi te pružiti djeci mogućnost upoznavanja s istim kroz interaktivne predstave i programe koje će iz njih izvući potencijalne vještine i talente, te je pružio podršku u vidu sufinanciranja provedbe programa s udjelom od 20% u cijeni koju plaćaju roditelji polaznika.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je također prisustvovao događaju pohvalio je ovu inicijativu. -Nastavljamo s provođenjem programa za mlade po našim mjesnim odborima. Trenutno se edukativne i praktične radionice odvijaju i u Fuškulinu, Baderni, a planiramo tako nastaviti i dalje, kako bismo djeci pružili zanimljive sadržaje u mjestu u kojem žive i drago mi je da su takvi programi dobro prihvaćeni kako od roditelja, tako i djece, zaključio je gradonačelnik.

POREČ: Program Nutty Scientists za djecu željnu istraživanja predstavljen u Poduzetničkom inkubatoru

Porečki Jadran izborio susret s Interom iz Zaprešića

POREČ: Pred seniorima Jadrana još jedan istarski derbi

POREČ: Linije na novoj rivi pričaju o povijesti i pozivaju na istraživanje znamenitosti

FINA: Poreč drugi u državi po dobiti poduzetnika u 2019. godini