in

GRADNJA IDE PO PLANU: Novi trgovački centar na porečkoj Facinki otvara se krajem lipnja

Foto: Mid Bau nekretnine

Gradnja novog trgovačkog centra u porečkoj poslovnoj zoni Facinka napreduju izvrsno i prema planu.

-Izgradnja specijaliziranog trgovačkog centra u Poreču ide prema planiranoj dinamici. Veliki grubi zemljani radovi su izvedeni i završeni, a do početka svibnja očekujemo kompletnu izgradnju rohbau objekta. Time će se svim zakupnicima omogućiti da tijekom svibnja preuzmu svoje prostore prema dogovorenim terminima kako bi ih uredili do završne faze. Završetak radova očekujemo u lipnju, istaknula je Tea Gršić, voditeljica marketinga u tvrtki Mid Bau Nekretnine iz Zagreba, investitora u ovaj projekt.

Podsjetimo, na Facinki se od kraja siječnja radi punom parom na godinama zapuštenoj parceli preko puta Kauflanda, koja je dugo bila ruglo na istočnom ulazu u grad. Kako smo već objavili, stiže nam trgovački centar gdje će se smjestiti brojni poznati brendovi kao što su  Bipa, C&A, CCC, Deichmann, Galileo, Hervis, Leggiero bar, Müller, New Yorker, Tedi, Pepco i Svijet Media.

Tea Gršić nam je onomad rekla da su pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju trgovačkog centra na Facinki dobili lani 18. prosinca. Postoji nekoliko prijedloga kako će se novi shopping centar zvati, ali za sada nema konačne odluke.

Grad Poreč time će dobiti svoj zasluženi centar za shopping i zabavu koji je konceptualno osmišljen kao „retail park“ (svaka trgovina ima svoj zaseban ulaz). Maloprodajna površina centra iznositi će oko 8.379 četvornih metara, što ga ujedno čini i najvećim trgovačkim središtem u Poreču, istaknula je onomad Gršić.

Osim što će sve to obogatiti trgovačku ponudu Poreča, otvorit će i priliku za novim radnim mjestima, a o njihovom ukupnom broju ovisi politika zapošljavanja zakupnika.

Podsjetimo da će ondje biti i novi Lidl, koji je kupio drugi dio te velike parcele, ali njegova gradnja počet će, vjerojatno, nakon turističke sezone. Iz Lidla poručuju da detaljnije informacije za javnost još neće davati.

UGOSTITELJI I TRGOVCI OPREZ! Inspektori na terenu cijeli blagdanski vikend

VIŽINADA: 27. travnja otvaranje izložbe starijih od 54 godine „UMJETNOST BEZ GRANICA“