in

FUNTANA: Uskoro otvorenje novog kružnog toka kod Plodina

Foto: Tanja Kocijančić

U Funtani će se do kraja ovog tjedna dovršiti gradnja novog kružnog toka kod Plodina i pustiti u promet za lokalne stanovnike.

-Radovi prve faze koja uključuje novo kružno križanje Puntica (kod Plodina), odnosno dionicu od početka zahvata iz smjera Poreča, odnosno od zone Šterna – Perili do Ribarske ulice u Funtani u duljini od 600 metara planiramo završiti i pustiti u promet do kraja ovog tjedna. Radovi na ostalom dijelu trase su u tijeku. Ugovoreni rok završetka svih radova je sredina svibnja 2019., rekla nam je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, investitora u ovaj projekt.

Rekonstrukcija glavne ceste kroz Funtanu, koja iz Poreča vodi prema Vrsaru, počela je lani u studenom. Kako je Pajić podsjetila, rekonstruira se sustav oborinske odvodnje, zaštitit će se i preseliti postojeće instalacije, zamijeniti kolničke konstrukcije prometnice i pješačkih staza.

Ugovorena vrijednost radova je devet milijuna kuna bez PDV-a, a izvođač radova je tvrtka Cesta Pula. Nadzor nad izvođenjem radova ugovoren je sa zajednicom ponuditelja Učka konzalting iz Pazina i Institut IGH iz Zagreba. Ugovorena vrijednost usluge nadzora je 538 tisuća kuna bez PDV-a.

Usporedo s time Istarski vodovod Buzet i porečka komunalna tvrtka Odvodnja financiraju gradnju novog magistralnog vodovoda i obnovi fekalne kanalizacije, što će Istarski vodovod platiti 2,4 milijuna kuna bez PDV-a, a Odvodnja 70.000 kuna, također bez PDV-a.

Do kraja trajanja investicije, do svibnja, i dalje su na snazi obilazni pravci, osim za lokalno stanovništvo koje ima pravo prolaza pod gradilišnim uvjetima. Pa se tako iz Poreča vozi državnom cestom D302 (Baderna) – županijska cesta ŽC5209 – D75 (Vrh Lima).

Danas prometna akcija s ciljem zaštite pješaka

POREČ: Sutra turnir u kuglanju za Dan žena