in

Godina velikih ulaganja u Općini Kaštelir-Labinci: Pola milijuna eura za komunalnu infrastrukturu

Đulijano Petrović (desno)

Ova će godina za Općinu Kaštelir-Labinci biti godina velikih ulaganja, posebice u komunalnu infrastrukturu u koju kane uložiti gotovo pola milijuna eura iz vlastitog proračuna. Na prvom mjestu je asfaltiranje brojnih cesta po naseljima diljem općine, budući da ih ima mnogo zbog velike novogradnje. Svakako jedno od većih ulaganja je cjelokupno asfaltiranje dijela naselja Krančići uz glavnu cestu prema Vižinadi, gdje su trenutno na terenu veliki strojevi koji pripremaju teren.

Također, kako doznajemo u razgovoru s načelnikom Đulijanom Petrovićem, izgradit će se i nova javna rasvjeta.

-Kvalitetu života mjerimo i po održavanju i proširenju infrastrukture, stoga smo krenuli s asfaltiranjem ceste u naseljima Krančići i Labinci na trasi dugoj 1,5 kilometar, što je investicija vrijedna 420 tisuća eura. Također, pripremaju se radovi za modernizaciju javne rasvjete s ciljem uštede vrijedni 60 tisuća eura. Ovaj projekt predstavlja važan korak prema unapređenju infrastrukture i kvalitete života naših mještana. Ova, za nas velika investicija, omogućit će poboljšanje prometne povezanosti i sigurnosti naše zajednice, dok će modernizacija javne rasvjete doprinijeti energetskoj učinkovitosti i smanjenju troškova. Radujemo se što možemo pružiti bolje uvjete za naše stanovnike i stvarati prosperitetnije okruženje za sve, kaže nam načelnik Petrović.

To zvuči kao značajan korak prema poboljšanju infrastrukture i kvalitete života u spomenutim naseljima. Asfaltiranje ceste i modernizacija javne rasvjete sigurno će doprinijeti boljim uvjetima za stanovnike i olakšati svakodnevne aktivnosti, poručuje načelnik Đulijano Petrović.

Foto Grad Buje

Upoznajte staru uljaru u Bujama danas, 17.5., pod vodstvom prof. Denisa Visintina

U subotu biciklijada „Od lokve do lokve“ u Tinjanu. Prijavite se