in

Goran Mrvoš, čelnik hrvatskog IT udruženja: Unatoč koroni bilježimo značajan rast poslovanja

Foto HGK

Hrvatska gospodarska komora izradila je Analizu hrvatske IT industrije koje će se predstaviti 16. veljače u 11 sati virtualnim putem. Na online konferenciji predstavit će se pregled hrvatske IT industrije do 2019. godine kroz udio i dinamiku hrvatske IT industrije u nacionalnoj ekonomiji te kroz međunarodne usporedbe. Također, dati će se pregled podataka na razini županija kao i pregled ulaganja u istraživanje i razvoj u IT industriji. Analiza daje uvid u razinu inovativnosti i smjernice za razvoj IT industrije prema kategorijama IT poduzeća i u specifičnosti koje IT industrija ima u pojedinoj županiji.

Predsjednik Udruženja za IT HGK-a Goran Mrvoš ističe kako IT industrija Hrvatske, pa tako i IT industrija Istre unatoč ovim okolnostima poslovanja bilježi značajan rast. Većina rasta bazirana je na globalnoj potrebi za uslugama iz IT sektora, s obzirom na to da kompanije na svjetskoj razini idu velikim koracima u digitalnu transformaciju i implementaciju digitalnih tehnologija. Tijekom ove krize Europa je shvatila da treba uložiti maksimalne napore za još jedan digitalni korak te će Fond za oporavak i otpornost (Recovery and Resilience Fund) koji će se aktivirati u narednom periodu za oporavak gospodarstva fokusirati na digitalno.

Prilika koju imaju industrije u Hrvatskoj, pa tako i u Istri je da uče od IT industrije, i implementiraju digitalne tehnologije na maksimalnoj razini kako bi bolje globalno konkurirale u svojoj branši, zaključuje Mrvoš.

Kakva je IT industrija u Hrvatskoj u usporedbi s drugim zemljama? Koliki dio domaće ekonomije otpada na IT sektor? Koji su trendovi u IT industriji? Što čeka hrvatsku IT industriju u narednih pet godina – teme su online konferencije u sklopu koje će se održati okrugli stol o budućnosti hrvatske IT industrije.

Svi zainteresirani koji žele besplatno pratiti konferenciju mogu se prijaviti do 15. veljače u 16 sati putem poveznice: https://www.hgk.hr/prezentacija-analize-hrvatske-it-industrije-od-2008-do-2019-najava

Izvor: HGK – Županijska komora Pula

Program online konferencije

11:00 – 11:05Pozdravni govor – dr. sc. Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj
11:05 – 11:10Uvodna riječ – Goran Mrvoš, predsjednik Udruženja za IT HGK
11:10 – 11:15Pozdravni govor – Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva
11:15 – 12:00Predstavljanje Analize hrvatske IT industrije – Boris Žitnik (OmniaConsult), Tomislav Bronzin (Udruženje za IT)
12:00 – 13:00Okrugli stol: Što čeka hrvatsku IT industriju u narednih pet godina – Plamenko Barišić (King ICT), Hrvoje Balen (Algebra), Davor Runje (airt), Biljana Cerin (Ostendo Consulting), Mislav Malenica (Mindsmiths), Ivan Jelušić (Orqa)

Božinović objasnio sve detalje novih mjera, što se otvara i kako

Uspjela humanitarna akcija „Kuglice dobrote“ za djecu iz Doma Ruža Petrović