in

Gotova staza od Doma zdravlja do rotora kod Parensa

Foto Facebook

Kao što je najavljeno, ovih je dana dovršena nova staza koja će olakšati kretanje pješacima iz Doma za starije i nemoćne Poreč i Doma zdravlja prema rotoru kod Parensa i dvorane Žatika.

S obzirom da su se mnogi tom stazom kretali kako bi si skratili put prema rotoru i dvorani, pa su zbog visinske razlike gotovo morali preskočiti dole, ili se pak vrlo pažljivo kretati po grotama, na Gradskom vijeću lani je zatraženo da se izgradi staza. Naime, samo mlađi i spretni su se tuda prije mogli kretati, a sada je staza prilagođena i osobama sa smanjenom pokretljivošću.

Kako smo objavili prije mjesec dana kada su radovi počeli, riječ je o izgradnji asfaltirane površine u dužini 23 metra i širine dva metra kojom je savladana visinska razlika.

Investitor je Grad Poreč, a radove je izveo obrt Vežnaver.

Kako je istaknuo gradonačelnik Loris Peršurić, u tijeku su i drugi manji komunalni radovi. U naselju Špadići u Brijunskoj, Hvarskoj i Creskoj uređuju se nogostupi i grade rampe za osobe s invaliditetom. 
Pješačka komunikacija se također uređuje i u Ulici Stipe Rajka gdje je postavljena i nova horizontalna signalizacija.
Dodatno, ulice Vrsarska i Kaštelirska od sada su povezane sa stazom, a dalje se krenulo s radovima u Cancinima, Stranićima, St. Portun i Radmanima.
Sve to čini se u dogovoru s mjesnim odborima i građanima.

SVJETSKE ZVIJEZDE U POREČU: Na Rise up stižu Sean Paul, Željko Joksimović, Connect i Don Diablo

SVEČANA PROSLAVA TIJELOVA U POREČU: Velik broj domaćih i turista na misi i procesiji