in

SVJETSKE ZVIJEZDE U POREČU: Na Rise up stižu Sean Paul, Željko Joksimović, Connect i Don Diablo

Sean Paul
Željko Joksimović

Na konferenciji za medije povodom održavanja RISE UP music festivala Poreč, koji će se odvijati od 5. do 7. srpnja, predstavnici organizatora i sponzora najavili su detaljan glazbeni program. 

Tako će nas u petak zabavljati Hernan Cattaneo, pionir argentinske i svjetske progressive-house scene. „El Maestro“ Cattaneo veliko je iznenađenje ovogodišnjeg RISE UP festivala, poznat po  setovima „old-school“ elektronike. Cattanea će pratiti bosansko-hercegovački duo After Affair te još imena domaće elektronske scene.

U subotu, 6. srpnja, nastupaju Željko JoksimovićDJ RetroVision  te aktualna TOP DJ Don Diablo koji je trenutačno sedmi na ljestvici svjetskih DJ-jeva (Top 100 DJs – 2018 list by DJ Mag), što će svakako biti prava glazbena poslastica i mamac za dolazak u Poreč.

Detalj s jučerašnje presice

U nedjelju se sprema najveći glazbeni spektakl u kojeg će sve posjetitelje uvesti domaća grupa Connect, nakon čega nastupa Rasta, popularni srpski hip-hoper, a Sean Paul, najveća planetarna dancehall, reggae i reggaeton zvijezda sigurno će dodatno zapaliti atmosferu i oduševiti sve one koji se odluče toga vikenda biti u Poreču.

Osim predstavljanja programa, istaknuto je da je RISE UP festival kojim se otvara sezona velikih glazbenih događanja u Istri, a proteklih je godina premijerno u Hrvatsku doveo brojna glazbena imena. Organizatori su se zahvalili na podršci generalnom sponzoru, plavoj laguni, HTZ-u koji je izdvojio 100 tisuća kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ove manifestacije, te partnerima – Gradu Poreču, Turističkoj zajednici Poreča i medijskim pokroviteljima.

-Očekujemo 100.000 posjetitelja za vrijeme trodnevnog spektakla. Porečka će Peškera ponovno biti puna rasplesanih fanova, navedeno je na presici.

„Raznovrsni zabavni programi, koncerti i festivali ključni su dio turističke ponude jer zaokružuju doživljaj boravka, a često su i sam povod dolaska gostiju. Vjerujemo da će i ovogodišnje izdanje RISE UP-a  biti uspješno i da će pružiti vrhunski doživljaj i zabavu svim našim gostima“, nadovezala se Martina Novosel Dumičić, voditeljica brand marketinga Plave Lagune.

„Poreč po broju i raznolikosti manifestacija predstavlja jednu od vodećih manifestacija. Uzmite samo dva iduća tjedna koja su pred nama – proslava Tijelova sa svečanom procesijom i prijenosom, potom povijesni festival Giostra, zatim okupljanje oldtimera, gostovanje Greenpeacea, a potom i RISE UP. Ovaj festival se ističe jer u naš grad dovodi zvijezde svjetskog glasa i nudi poseban doživljaj u srcu starogradske jezgre – na Peškeri, koja već godinama ugošćava različite manifestacije s pogledom na našu starogradsku jezgru. Posebno mi je drago jer se radi o programu za mlade, koji će u naš grad dovesti veliki broj mladih željnih dobrog provoda. Čestitam organizatorima i puno uspjeha želim, te da nastave s ovim festivalom – našu podršku imaju“, izjavio je gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić.

Istaknuvši važnost razvoja konkurentnosti destinacije direktor Turističke zajenice Nenad Velenik je izjavio “Ova je manifestacija i meni od osobnog značenja, sjećam se prvog RISE UP festivala kada smo pokušali dovesti zvijezdu Sean Paula. Drago mi je da je organizatorima to uspjelo ove godine. Festival će zasigurno privući mnoge  goste, ali mnogi i ciljano dolaze u Poreč samo zbog ovog eventa.

Više o RISE UP programu možete naći na:  https://www.riseupporec.com/  

Bogat program Fešte svetog Ivana Krstitelja u Dajli od 22. do 24. lipnja

Gotova staza od Doma zdravlja do rotora kod Parensa