in

HGK-ova radionica o kritičnim faktorima uspjeha: Znanje je najvažniji resurs

HGK – Županijska komora Pula i riječka tvrtka Poslovni biro PBIRO organizirale su prošli tjedan informativnu radionicu o kritičnim faktorima uspjeha u HGK – ŽK Pula, uz poštovanje epidemioloških mjera.

Radionicu, koncipiranu na način da daje pojašnjenja nepoznanica i nedoumica koje se javljaju u stvarnoj poduzetničkoj praksi te ukazuje na moguća rješenja, održao je Boris Debelić.

Debelić, konzultant i stečajni upravitelj s višegodišnjim iskustvom u području poslovnog i investicijskog savjetovanja i edukacije poduzetnika, istaknuo je kako je poznavanje kritičnih faktora uspjeha alat pomoću kojega poduzetnici mogu identificirati elemente svog uspjeha, odnosno olakšati i unaprijediti svoje poslovanje. Znanje je najvažniji resurs, a kritični faktori uspjeha tiču se oblika poduzetničke aktivnosti, nadzora Državnog inspektorata i poreznog nadzora, osnova građanskog prava, ovrhe, stečaja te vođenja građevinskih projekata, istaknuto je na radionici.

Stoga, poduzetnici moraju imati saznanja koja se tiču pravnih oblika kroz koje se provode poduzetničke aktivnosti, ali i poznavati osnovne obveznog prava kako bi mogli razumijeti na koji se način uređuju odnosi između vjerovnika i dužnika, kad nastupa zastara i koji su to instrumenti osiguranja plaćanja. Također, bitno je poznavanje postupka i prava za vrijeme provođenja inspekcijskih nadzora, poznavanje postupka ovrhe i ovršnih isprava, ali i referentnih zakona i dokumentacije prilikom vođenja građevinskih objekata.

Radionica je organizirana kako bi se, mahom prisutnim poduzetnicima početnicima,  omogućio lakši pristup informacijama, te prenijelo znanje, utemeljeno na stvarnoj poduzetničkoj praksi, priopćeno je iz pulskog HGK-a.

Nove lokacije za cijepljenje – Žatika u Poreču i dvorana talijanska škola u Puli

Zbog korone smanjuje se obim djelatnosti u pulskoj bolnici