in

Inspekcije ‘češljaju’ ugostitelje na obali: Ovo su njihovi najveći grijesi

Ilustracija Unsplash

Turistički i sanitarni inspektori najviše su kontrolirali pridržavanje odredbi odluka Stožera civilne zaštite s ciljem sprečavanja zaraze Covidom-19.

Inspekcije Državnog inspektorata u prva tri tjedna srpnja obavile su ukupno 753 inspekcijska nadzora, u kojima su utvrđene 293 povrede propisa, na temelju kojih su inspektori podnijeli 16 optužnih prijedloga, donijeli 11 prekršajnih naloga te naplatili 71 kaznu na licu mjesta.

U 127 slučajeva inspektori su omogućili korekcije bez kazne. Glavni državni inspektor Andrija Mikulić konstatirao je da je iz godine u godinu sve manje povreda propisa, što svjedoči da smo kao društvo odgovorniji i prema okolišu i prema pojedincima, bili oni radnici ili potrošači.

Konkretno, turistički i sanitarni inspektori najviše su kontrolirali pridržavanje odredbi odluka Stožera civilne zaštite s ciljem sprečavanja zaraze Covidom-19.

Turistički inspektori su obavili ukupno 330 inspekcijskih nadzora iz područja ugostiteljstva i turizma, a povreda propisa utvrđena je kod četvrtine nadziranih subjekata.

Do sada je utvrđeno nekoliko neprijavljenih radnika, otkrivena su dva stranca kako rade bez dozvole, tržišni inspektori su utvrdili 12 prekršaja, najčešće neisticanje cijene.

Ugostitelji se najmanje drže zakona kad je u pitanju vođenje dokumentacije o otpadu, gdje je utvrđen niz nepravilnosti.

Izvor Poslovni.hr

komarac

U Funtani dezinsekcija komaraca

policija traka prometna nesreća

Još jedna tragedija u prometu: Muškarac se zabio u zid obiteljske kuće i na mjestu poginuo