in

INVESTIRA SE 4 MILIJUNA KUNA: Gradi se glavni kolektor St. Portun – Kosinožići i vodovodna mreža u Antoncima

Ilustracija

Odvodnja Poreč i Istarski Vodovod potpisali su ugovore za izgradnju glavnog kolektora St. Portun – Kosinožići i izvođenje građevinskih i montažnih radova na vodovodnoj mreži Antonci – 1. dionica ukupne vrijednosti 4 milijuna kuna.

Predviđeno je da radovi započnu tijekom travnja i da se, s obzirom na nadolazeću turističku sezonu, izvedu u dvije faze – prva do sredine lipnja, a druga faza na jesen. Po okončanju pojedine faze radova, izvedena trasa bit će asfaltirana, za što će Odvodnja sklopiti zaseban ugovor.

Kako je objavio Grad Poreč na svojim stranicama, u svrhu postizanja najpovoljnijih ekonomskih i operativnih uvjeta za nabavu radova te u skladu s godišnjim planom gradnje komunalnih vodnih građevina, Odvodnja je provela zajednički postupak javne nabave radova s Istarskim Vodovodom i zatim je odabran najpovoljniji ponuditelj – tvrtka Iskop iz Sv. Petra u Šumi.

S izvođačem radova dana 5. travnja potpisani su pojedinačni ugovori za izvođenje radova i to za izgradnju glavnog kolektora St. Portun – Kosinožići u vrijednosti od 2,73 milijuna kuna i potom za vodovodnu mrežu u Antoncima za 1,3 milijuna kuna.

Ugovore su potpisali direktori Odvodnje Milan Laković, Istarskog Vodovoda Mladen Nežić i Iskopa Zoran Dajčić.

Projektom je predviđena izgradnja gravitacijskih kolektora u dužini od oko 2.500 metara od naselja St. Portun do ulaza u naselje Kosinožići od termoplastičnih materijala, unutarnjeg profila DN 250 mm i 300 mm, dok će se kanalizacijska revizijska okna izvesti kao montažna segmentno brizgana okna od polipropilena (PP) DN 600, 800 i 1000 mm, s okruglim poklopcima Ø600 mm nosivosti 125, 250 i 400 kN. Vodovodna mreža naselja Antonci obuhvaća izgradnju vodovodnog cjevovoda od ductil cijevi, profila DN 100, 125 i 150 mm u ukupnoj duljini od cca 920,00 m. Trasa vodovodne mreže bit će položena u trupu lokalne ceste LC 50046 s prespojima u dijelu trupa nerazvrstanih prometnica u samom naselju Antonci. Na trasi vodovodne mreže bit će izgrađeni nadzemni protupožarni hidranti.  

Stanovnici će biti pravovremeno obaviješteni o početku radova i svim daljnjim aktivnostima na izgradnji, posebice o privremenom prometnom režimu koji će biti na snazi tijekom izvođenja radova, zaključuje se u priopćenju Grada Poreča.

alkohol, formula za nesreću

ŠEST UHIĆENIH: Prijavljeni zbog vožnje u pijanom stanju i drugih prometnih prekršaja

POČELO NOVIGRADSKO PROLJEĆE: Zajedno će 7 dana stvarati 320 djece i 40 učitelja iz cijele Hrvatske