in

IRTA dogovorila partnerstvo s Visokom školom za komunikacijski menadžment Edward Bernays

Istra Inspirit/IRTA

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, koji je ove godine održan pod geslom:  “TOURISM AND JOBS: A BETTER FUTURE FOR ALL / TURIZAM I POSLOVI: BOLJA BUDUĆNOST ZA SVE”,  u prostorijama IRTA-e potpisan je ugovor o partnerstvu između IRTA-e – Istarske razvojne turističke agencije i Visoke škole za komunikacijski menadžment – Edward Bernays iz Zagreba. 

Ugovor su  potpisale direktorica IRTA-e Slavica Tobok Kandić i dr. sc. Romana Lekić, prof. v. š., pročelnica odjela za turizam Edward Barneysa, priopćeno je iz IRTA-e.

U sklopu navedenog ugovora dogovorene su smjernice suradnje koje će uključivati obavljanje prakse studenata Bernaysa u vidu terenske nastave unutar poslovnog sustava i aktivnosti kojima se Istarska razvojna turistička agencija bavi. 

Bernays će, također, imati priliku angažirati stručnjake IRTA-e kao mentore te goste predavače u sklopu pojedinih kolegija koji se izvode u sklopu studijskih programa, a s ciljem predstavljanja konkretnih iskustava iz prakse unutar IRTA-e, a to su iskustva iz područja razvoja i promocije kulturno-doživljajnog turizma (Istra Inspirit), razvoja cikloturizma i outdoor turizma (Istra Outdoor) te upravljanja destinacijskim web portalom i popratnim društvenim mrežama pod brendom Visit Istria.

Cilj ovakve suradnje je približiti studentima konkretne primjere iz prakse koje će obogatiti i nadopuniti njihovo teorijsko obrazovanje iz područja komunikacijskog menadžmenta i turizma te koji će im pomoći u pripremi za dinamično radno okruženje koje ih očekuje nakon završetka studija.

U skladu s temom ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma te globalnim smjernicama koje UNWTO propisuje vezano za važnost razvoja vještina, obrazovanja i zanimanja u turizmu, sažetih pod sloganom: „TURIZAM I POSLOVI: BOLJA BUDUĆNOST ZA SVE“, ovakvim se suradnjama želi doprinijeti boljem i kvalitetnijem umrežavanju akademskog i javno-privatnog sektora te prenošenju iskustava kojem je krajnji cilj još bolje detektiranje kvalitetnih i stručnih kadrova te njihovo usmjeravanje prema konkretnim zadacima i izazovima uzbudljivog turističkog okruženja, priopćeno je iz IRTA-e.

 „Osim spomenute suradnje, IRTA već ima višegodišnju uspješnu suradnju sa Sveučilištem Jurja Dobrile u Puli čiji studenti su se imali priliku upoznati s radom agencije kroz razne projekte te konkretnim zadacima koji ih očekuju nakon završenog studija“, izjavila je Slavica Tobok Kandić.

FUNTANA: DAVOR DUJOVIĆ svoj je izum patentirao i uskoro kreće u serijsku proizvodnju – Na Obrtničkom sajmu Istre predstavit će još jednu inovaciju

Porečkom treneru Dinku Đankoviću priznanje za srebro na svjetskom prvenstvu