in

Istarski predstavnici u Chioggi prezentirali porečki sajam Crofish

Prezentacija Crofisha u Chioggi

Jučer je u talijanskom gradu Chiogga održana prezentacija i najava 14. Međunarodnog sajma ribarstva “Crofish”, koji će se održati u Poreču koncem studenog. Prezentaciju, koju je održao predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, podržali su u ime Istarske županije pročelnik za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo  Ezio Pinzan, u ime domaćina gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i LAGUR‐a “Istarski švoj”. Domaćin prezentacije, gradonačelnik Chioggie Mauro Armelao, koji je uz pedesetak predstavnika ribara, udruženja i medija popratio prezentaciju, najavio je posjetu sajmu, kao i prijedloge za suradnju gradova Poreča i Chioggie.

Posjet ribarskoj tržnici u Chioggi
Posjet ribarskoj tržnici u Chioggi

Momić je objasnio kako s Chioggiom imaju dobru suradnju, Poreč i Chioggia dijele isto more i postoji gotovo neka vrsta bratimljenja, te su tako istarski predstavnici odlučili doći izravno u Chioggu kako bi prezentirali Crofish i pozvali sve na sajam u studenom u dvoranu Žatika. Također, dodao je kako postoji ideja da se ova dva grada još više zbliže, možda izravnom morskom linijom koja bi još lakše povezivala ova dva grada i bila svojevrstan most za turiste s obje strane.

Gradonačelnik Peršurić zahvalio je gradonačelniku i domaćinima, podsjetio je kako je prošlo četiri godine od kada su prvi put bili u Chioggi i od tada se suradnja između ova dva grada konstantno razvija kroz nove ideje za suradnju. Poreč je grad turizma, sporta i mnogih sajmova i stoga pozivam sve da nas posjete jer imamo puno toga zajedničkog, rekao je Peršurić.

Istarska delegacija je, nakon prezentacije, obišla grad Chioggiu i nadaleko poznate tržnice ribe, koje su prepoznatljivi simbol ovog, jednog od najvažnijih ribarskih gradova na Jadranu, a i u Italiji.

Izvor Grad Poreč

umirovljenici stari ljudi penzioneri

HZMO: Vlada će umirovljenicima isplaćivati jednokratnu mjeru

Giipuja

U BUJAMA kvartet Giipuja na turneju “100 šterni, ćo!”