in

ISTRA: IKB i Obrtnička komora u Poreču potpisali sporazum za povoljnije uvjete kreditiranja i druge pogodnosti

Miro Dodić, Robet Momić i Valencia Klarić - Foto Tanja Kocijančić

U Poreču potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između Istarske kreditne banke Umag d.d. i Obrtničke komore lstarske županije

Predstavnici Istarske kreditne banke Umag d.d. i Obrtničke komore lstarske županije potpisali su danas u prostoru Udruženja obrtnika Poreč, Sporazum o poslovnoj suradnji za 2023. godinu, što je nastavak uspješne suradnje iz prethodnih godina. U ime Istarske kreditne banke Umag sporazum je potpisao predsjednik Uprave Miro Dodić, a u ime Obrtničke komore Istarske županije, njezin predsjednik Robert Momić. Potpisivanjem ovog sporazuma obrtnicima na području Istre, članovima Obrtničke komore Istarske županije, osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja. Kao banka s dugogodišnjom tradicijom, IKB je oduvijek posebno pratila razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva na ovim prostorima, naglasio je predsjednik Uprave Dodić, naglasivši i odličnu dugogodišnju suradnju s Obrtničkom komorom.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Zajedničkom suradnjom IKB i Obrtničke komore Istarske županije, obrtnicima, članovima Komore, na raspolaganju su sljedeće kreditne linije: kratkoročni krediti za obrtna sredstva i revolving krediti s rokom otplate do 12 mjeseci, krediti za pripremu turističke sezone, te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava s rokom otplate do 5 godina, dugoročni krediti za nabavu opreme s rokom otplate do 7 godina, te dugoročni krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih ili poslovnih objekata s rokom otplate do 12 godina.

Dugoročni krediti odobravat će se uz kamatnu stopu već od 3,70%. Krediti za trajna obrtna sredstva odobravat će s rokom otplate do 5 godina, za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme na rok otplate do 7 godina te krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih ili poslovnih objekata na rok otplate do 12 godina.

Miro Dodić, Robet Momić i Valencia Klarić - Foto Tanja Kocijančić
Rahela Mihelko, Miro Dodić, Robet Momić i Valencia Klarić – Foto Tanja Kocijančić

Što se tiče kratkoročnog financiranja, a s obzirom na značaj problematike naplate potraživanja, odnosno likvidnosti, na raspolaganju su krediti za obrtna sredstva i revolving krediti. Najniža kamatna stopa po kratkoročnim kreditima odnosi se na kredite za pripremu turističke sezone i iznosi 4.00%.
Naknada za obradu kreditnih zahtjeva također je znatno niža od redovne te iznosi 0,40% od iznosa kredita za kratkoročno financiranje odnosno 0,80% od iznosa kredita za dugoročno financiranje.
Banka će obrtnicima odobravati MasterCard Business kreditnu karticu bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja. Također, banka će obrtnicima koji ugovore korištenje usluge Mobilnog bankarstva – mlKB Business, omogućiti do 31. prosinca 2023. godine korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade.


Istarska kreditna banka Umag d.d. male i srednje poduzetnike i obrtnike smatra vrlo važnim poslovnim subjektima na području lstarske županije. Na ovaj se način želi omogućiti održavanje likvidnosti, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta i daljnji razvoj obrtnistva i poduzetništva na našem području kao temeljnom faktoru budućeg razvoja Istre ii šire reglje, a time i boljeg standarda svih građana ovog područja na kojem djeluje Obrtnička komora lstarske županije, istaknuo je Miro Dodić.

Na potpisivanju su bili prisutni još predsjednica Udruženja obrtnika Poreč Valencia Klarić s tajnikom Robertom Velenikom, te voditeljica poslovnice IKB-a Poreč-Pazin Rahela Mihelko.

Foto Pixabay - Roberto Barresi vjetar bura more nevrijeme

Ekstrema bura u Istri u svibnju: U Labinu zapuhala 123 km/h

festival zavičajnosti

Festivali zavičajnosti ove godine u Poreču, Žminju i Fažani