in

Gradnja kanalizacije na dionici Antonci – Kosinožići u završnoj fazi

Ilustracija

Iz komunalne tvrtke Odvodnja Poreč da saznajemo da je počelo asfaltiranje prometnica kao završni dio izgradnje dijela kanalizacijske mreže i vodoopskrbe naselja Kosinožići, u trupu lokalne ceste LC 50046 Antonci – Kosinožići.

Lokalna cesta proširit će se u prosjeku za 0,70 m’ na prosječnu ukupnu širinu ceste od 5,20 m’, što će financirati Grad Poreč, dok će preostali dio troškova podijeliti Odvodnja Poreč, Županijska uprava za ceste i Istarski vodovod.

U prvoj fazi radova izradit će se asfaltni sloj u dužini od 510 m’ u smjeru Kosinožići – Antonci, od skretanja za Velenike, dok će se preostali dio ceste u samom naselju dovršiti u najkraćem mogućem roku.

Kako navode u Odvodnji, u sklopu navedenih radova izgrađen je dio gravitacijskog kolektora otpadnih voda K-3 u dužini od 860 m’ i izgradnja dijela tlačnog voda TL-4 u dužini od 65 m’, te izgradnja vodovodne mreže u dužini od 564 m’.

Kompletan podsustav Antonci u procijenjenoj vrijednosti od 13,1 milijuna kuna podijeljen je u nekoliko faza izgradnje kanalizacijske mreže u ukupnoj dužini od 7,8 kilometara sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 2,5 kilometara glavnog kolektora na dionici St. Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna.

I ovaj projekt kao i prva dionica glavnog kolektora St. Portun – Antonci, radi se u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako su se paralelno s izvođenjem radova na izgradnji dijela glavnog kanalizacijskog kolektora naselja Kosinožići u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, u predmetnoj lokalnoj cesti izveli i radovi na izgradnji prve dionice vodovodnog ogranka za naselje Kosinožići u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna.

Projektom izgradnje glavnog kolektora u trupu lokalne ceste stvaraju se uvjeti za radove na izgradnji kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola.

-Zahvaljujemo se građanima na razumijevanju i strpljenju te poštivanju privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova, koji u konačnosti rezultiraju podizanju ljestvice u kvaliteti i sigurnosti života, priopćili su iz Odvodnje.

Grad Novigrad osigurao pomoć pri traženju propusnica sugrađanima koji nemaju pristup internetu

PLOVANIJA/POŽANE: Iako u samoizolaciji pokušali izaći iz Hrvatske