in

Grad Novigrad osigurao pomoć pri traženju propusnica sugrađanima koji nemaju pristup internetu

Nakon što je zbog sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u RH do 8. siječnja 2021. zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište, osim uz izdanu propusnicu, Grad Novigrad omogućio je svojim sugrađanima koji nemaju pristup internetu ili iz nekog drugog razloga nisu u mogućnosti uputiti zahtjev za propusnicom putem sustava e-Propusnica, da se za pomoć oko izdavanja propusnica za nužno i neodgodivo kretanje između županija za pomoć obrate gradskoj upravi.

S obzirom na moguću potrebu za ovakvom vrstom pomoći, posebice sugrađanima starije životne dobi, u gradskoj upravi Grada Novigrada-Cittanova u periodu dok traje zabrana napuštanja županije bez izdane propusnice osigurano je dežurstvo putem telefona 091/313-3000, radnim danom (od ponedjeljka do petka), od 8 do 15 sati. Putem tog telefona moći će se predati zahtjev za izdavanjem propusnice. Zahtjev mora sadržavati osobne podatke: ime, prezime, OIB i kontakt, razlog nužnog kretanja te dokumentaciju kojom se to potvrđuje.

Zahtjev će potom biti proslijeđen Stožeru civilne zaštite Istarske županije, a u slučaju odobrenja propusnica će se dostaviti podnositelju zahtjeva.

iz Grada naglašavaju kako je ova usluga predviđena isključivo za sugrađane koji nemaju pristup internetu odnosno iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti predati zahtjev za propusnicom putem sustava e-Propusnica.

Informacije i upute za sve ostale sugrađane koji imaju potrebu za izdavanjem propusnice, a mogu to učiniti putem sustava e-Propusnice, dostupne su OVDJE i OVDJE.

Poreč izglasao novi set mjera pomoći gospodarstvu

Gradnja kanalizacije na dionici Antonci – Kosinožići u završnoj fazi