in

KAŠTELIR – LABINCI: Zbog gradnje 2 kružnog toka vozit će se obilazno

Načelnik Đulijano Petrović na raskrižju koje će se rekonstruirati

Kreće realizacija projekta kružnog toka u Labincima, objavila je Općina Kaštelir-Labinci nakon jučerašnje koordinacije sa Županijskom upravom za ceste Istarske županije i svih uključenih javnopravnih tijela. Dogovoren je pritom hodogam aktivnosti – početak radova planira se sredinom ožujka ove godine, a završetak u roku od 90 dana. Alternativni pravac će biti najavljen nakon prometnog elaborata kojeg će objaviti izvođač radova.

Podsjetimo – već smo pisali o ovoj opasnoj prometnoj točki u Labincima na ulazu u mjesto, gdje se skreće za Tar, odnosno Višnjan.

Rješenje složenog raskrižja s dva kružna toka
Rješenje složenog raskrižja s dva kružna toka u Labincima

Kako nije moguće srušiti postojeće kuće uz cestu bit će to zapravo dva kružna toka – jedan u obliku suze a drugi “običan”, standardno okrugli. Investitor će biti vlasnik prometnice, Županijska uprava za ceste Pazin, koja je već izradila idejno rješenje i s općinom potpisala ugovor.

Dakle, kako je službeno opisano u idejnom rješenju, radi se o rekonstrukciji raskrižja cesta ŽC5040 i ŽC5041 kojom će se urediti prometne površine i oborinska odvodnja, te izgraditi autobusno stajalište s nogostupom. Bit će to jedinstveno rješenje, odnosno četverokrako, smaknuto raskrižje županijskih cesta složenog oblika, tj. dvojno kružno raskrižje s prevozanim središnjim otocima.

labinci općina kaštelir labinci gradnja kružnog toka
Područje zahvata gradnje kružnog toka u Labincima

Lani je procijenjena vrijednost investicije bila 2,4 milijuna kuna. Općina je u sklopu projekta riješila i financirala imovinsko-pravne odnose, financirat će javnu rasvjetu i same radove u skladu s mogućnosti, rekao nam je u provom razgovoru o ovoj investiciji načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović.

Foto Muzej grada Rovinja

Program Noći muzeja u Rovinju posvećen umjetniku Egidiju Budicinu

Foto Istarska županija sastanak istarska primorsko gorasnka županija bolnice zdravstvo

Istarska i Primorsko-goranska županija o suradnji zdravstvenih ustanova: Kako riješiti problem manjka liječnika, visokih troškova…