in

KAŠTELIR – Plovila tvrtke Marservis novi su nositelji znakova kvalitete „Hrvatska kvaliteta“

Jasna Jaklin Majetić i Luciano Beg

Četiri plovila tvrtke Marservis iz Kaštelira novi su nositelji znakova kvalitete HGK „Hrvatska kvaliteta“, objavljeno je na konferenciji za medije održanoj u HGK – Županijskoj komori Pula. Riječ je o trima plovilima: Scorpionero 950; Furybond 11,8; i Fisherline 35, koji se mogu koristiti za gospodarsku namjenu, prijevoz putnika, prijevoz tereta, opskrbu ribogojilišta, pa čak i kao vatrogasna plovila (ovisno o modelu), dok se četvrto plovilo Aequor 19 koristi u sportsko-rekreativne svrhe.

Čestitajući na postignutom uspjehu, predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako je tvrtka Marservis zadovoljila sve zadane kriterije kako bi za četiri plovila dobila pravo korištenja znaka „Hrvatska kvaliteta“. Riječ je o  dobrom poslovnom potezu koji sa sobom nosi prepoznatljivost proizvoda i veće povjerenje u kvalitetu proizvoda, a sve u cilju stvaranja novih poslovnih prilika i povećanja konkurentnosti, rekla je Jaklin Majetić, naglasivši da su u postupku ishodovanja prava korištenja znaka kvalitete korištena bespovratna sredstva EU fondova.

Direktor tvrtke Marsevis Luciano Beg istaknuo je kako očekuje da će znak „Hrvatska kvaliteta“  pridonijeti da njihova plovila budu prepoznatljiva na tržištu te da će ovaj znak kvalitete biti odlučujući faktor za potencijalne klijente i kupce prilikom donošenja odluke o kupovini ovakvih specijaliziranih proizvoda. Nakon što je tvrtka Marservis uvela u poslovanje norme ISO 9001 i ISO 14001, kojima se potvrđuju visoki standardi poslovanja, pokretanje postupka za dobivanje znaka „Hrvatska kvaliteta“ bio je sljedeći logični korak i nadgradnja u poslovanju, rekao je Beg pozvavši pritom i druge tvrtke da se uključe u postupak označavanja proizvoda znakovima kvalitete.

Podsjetimo, do 29. lipnja otvoren je natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Znakovi kvalitete“ kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva mikro, malim i srednjim poduzećima (do 250 zaposlenih).

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima putem vaučera sufinancira se ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ u maksimalnom iznosu do 75 tisuća kuna, priopćio je direktor HGK-Županijske komore Pula Damir Sirotić.

Više o proizvodima i Marservisu:

Nositelji znakova „Hrvatska kvaliteta“ – proizvodi tvrtke Marservis d.o.o.

Riječ je o plovilima koja se mogu koristiti za različite svrhe – gospodarska namjena, prijevoz putnika, prijevoz tereta, te rekreativna namjena.

  1. Scorpionero 950 karakterizira trup dubokog V-pramca s oštrom ulaznom formom, privlačnog izgleda i moćnog profila izrađen po „Calafuria filozofiji“. Osobito je prostrana brodica za svoju veličinu, velikog kokpita koji je organiziran za ozbiljan ribolov, ali i uživanje u krstarenju ili gospodarskoj namjeni.

Duljina plovila (sveukupna) je 9,50 m, širina 3,50 m, gaz 0,60 m, a kapacitet plovila je 10 putnika.

Plovilo je namijenjeno ugradnji dva motora koja mogu omogućiti krstareću brzinu od 22-25 čvora pa do maksimalne brzine 33 čvora. Zahvaljujući svojim „krmenim krilima“ brod nudi nevjerojatnu stabilnost prilikom navigacije ili dok miruje, a simbol je brze i sigurne plovidbe u svim uvjetima mora.

  • Plovilo Furybond 11,8 predstavlja savršenu kombinaciju elegancije i maritimnih sposobnosti. Brod je to koji se može pohvaliti snagom svojeg dizajna i tzv. „Calafuria trupa“ te dostiže brzinu do 35 čvorova. Ističe se izvanrednom plovnosti. Furybond je namijenjen profesionalcima, ali i zaljubljenicima u more i ribolov.

Veliki kokpit pruža dovoljno prostora za potpunu sigurnost te je idealan za krstarenje ili za profesionalnog ribara. Svakako se plovilo može namijeniti i za druge djelatnosti npr. kao vatrogasno plovilo.

Osnovne karakteristike plovila su: duljina (preko svega) 11,80 m, širina 4,20 m, gaz 0,70 m, a kapacitet je 12 putnika.

  • Fisherline 35 je radno plovilo poludeplasmanskog dna predviđenog za obavljanje svih djelatnosti na moru, prijevoza putnika, ronioca, opskrbu ribogojilišta te prijevoza svih oblika tereta.

Duljina plovila (preko svega) je 10,94 m, širina 3,35 m, a gaz 0,80 m. Kapacitet plovila je 12 putnika.

Moguće je ugraditi jedan ili dva motora snage do 400 KS. Fisherline 35 se među radnim brodovima ističe od ostalih svojim oblikom i izvedbom te personificiranim pristupom. Karakterizira ga kombinacija oku privlačnog i funkcionalnog te veliki volumen korisnog prostora.

  • Brodica Aequor 19 nastaje kao sljedbenica modela G646, a predstavlja obiteljsku krstaricu poludeplasmanskog oblika trupa.

Karakterizira je prostrana krma namijenjena ribolovu ili uživanju s obitelji, kormilarnica je otvorenog ili zatvorenog tipa, a u unutrašnjosti se nalazi kabina sa dva ležaja.

Brodica je namijenjena ugradnji izvanbodskog motora.

Osnovne karakteristike plovila su: duljina preko svega 6,40 m, širina 2,35 mm gaz 0,50 m, a kapacitet je 6 putnika.

Tvrtka Marservis d.o.o. osnovana je 1994. godine nakon višegodišnjeg iskustva njezinog osnivača stečenog u nautici tijekom rada u inozemstvu u raznim marinama i charter tvrtkama.

U svojim počecima poduzeće se bazira na usluge u nautičkom turizmu te poslove vezane uz elektroniku i elektriku. Razvojem poduzeća obuhvaćaju se razni servisni poslovi vezani uz ugradnju opreme na plovila te Marservis postaje i servisni partner renomiranih svjetskih proizvođača nautičke opreme.

Nakon višekratnih upita, te znatiželjom za novim znanjima, u 2002. godini tvrtka započinje s proizvodnjom svojih prvih plovila renomirane „Adrie 501″. Ujedno, uz proizvodnju „Adrie 501″ rađa se ideja vlastitog projekta Fishermana te nakon dvije godine razvoja na tržište izlazi prvi model iz serije Picaro 20, koji na temelju zahtjeva tržišta  dobiva još dva različita modela u svojoj seriji.

U narednim godinama započinje suradnja sa švicarskim partnerom te razvoj i gradnja plovila za prijevoz putnika iz serije Aquabus pogonjene isključivo el. motorima i solarnim panelima.

Postignuvši uspjeh u izgradnji brodica za sport i razonodu, ideja izrade novog plovila okreće se prema profesionalcu, odnosno izradi radnog plovila pa je tako osmišljen model Fisherline 35 koji predstavlja višenamjensko radno plovilo namijenjeno prijevozu putnika, tereta, ronioca, profesionalnim ribarima i ribogojilištima.

Uz Fisherline 35 nastaje i slogan tvrtke „Naš brod za Vaš uspješan posao“ jer je to i moto tvrtke – pristupiti svakom kupcu personalizirano te prilagoditi plovilo potrebama poslovanja.

Uz plovila iz vlastitog razvoja Marservis danas proizvodi poludeplasmanska plovila iz serije „Grašo” pod imenom G: G19, G20, G23, G646 i G696 te od 2019. godine i višenamjenska plovila Furibond 950 i Scorpionero 11,80, prvenstveno namijenjena profesionalcima, ali zaljubljenicima u more i krstarenje.

Marservis danas posluje u suvremenom proizvodnom pogonu od 600 m2 te zapošljava 15 djelatnika koji su uvijek spremni na promjene, novosti i izazove koje traži tržište nautike i male brodogradnje.

Svojim dugogodišnjim iskustvom tvrtka jamči za kvalitetu, a svakodnevnim usavršavanjem i učenjem pratiti trendove nautičke proizvodnje.

Bez vode 10. lipnja dio Vrsara i Poreča

Poreč, općine Poreštine i Tinjan nastavljaju razvijati infrastrukturu za bolji internet