in

KAŠTELIR: Stiglo reciklažno mobilno dvorište – iskoristite priliku za odlaganje otpada

Ilustracija

Od 14. do 18. listopada mobilno reciklažno dvorište smješteno je u Općini Kaštelir-Labinci. Počet će u Cerjanima i Labincima danas, a završit će u petak u naseljima Kovači, Deklići, Tadini, Babić i Mekiši. Točan raspored po naseljima i satnicu pogledajte na web stranici Usluge Poreč:

http://www.usluga.hr/wp-content/uploads/2019/04/Plan-rada-Mobilnog-recikla%C5%BEnog-dvori%C5%A1ta-u-2019-g.pdf

Mobilno reciklažno dvorište predviđeno je za sakupljanje različitih vrsta otpada koje se ne mogu odložiti u spremnike za miješani komunalni otpad. Mobilno reciklažno dvorište postavlja se u naselja kako bi odlaganje što više vrta otpada bilo omogućeno korisnicima u blizini njihovog  obračunskog mjesta.

U njemu se može odložiti ambalaža koja sadrži ostatke opasnih tvari, plinovi u posudama pod tlakom, pesticidi, fluorescentne cijevi i ostali otpad koji sadrži živu, baterije i akumulatori, električna i elektronička oprema, jestiva ulja i masti, boje, tinte, ljepila i smole, otpadni tiskarski toneri, papir i karton, metalna ambalaža, staklena ambalaža, staklo, plastična ambalaža, plastika odjeća, tekstil i slično.

Ovo se reciklažno dvoište na područje ove općine vraća ponovno sredinom prosinca.

lopov provalnik

VIŠNJAN: Provalio u ambulantu i liječničke ordinacije

FUNTANA: Obnovljeno igralište u Cokima, uskoro počinje gradnja novog u Lahima