in

U KATUNU dovršena gradnja kanalizacije

Odvodnja Poreč izvijestila je danas da su završeni svi građevinski i asfalterski radovi na izgradnji kanalizacijske mreže naselja Katun. Radove vrijedne približno 3,4 milijuna kuna (bez PDV-a) izvodila je tvrtka Iskop iz Sv. Petra u Šumi. U sklopu navedenih radova obuhvaćena je izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda naselja Katun u duljini od L=1.589 m’, te crpne stanice Katun sa tlačnim vodom u duljini od L= 311 m’, s priključenjem na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj, priopćeno je iz Odvodnje.

Krajem tjedna bit će dovršeni i monterski radovi na crpnoj stanici „Katun“, te njeno priključenje na elektroenergetsku mrežu, čime će se stvoriti uvjeti za tehnički pregled građevine i ishođenje uporabne dozvole.

Po ishođenju pravomoćne uporabne dozvole bit će omogućeno priključenje korisnika na sustav javne odvodnje, o čemu će biti obaviješteni javnim pozivom.

Odvodnja Poreč nastavlja s realizacijom na izgradnji dijela kanalizacijske mreže u cesti Jasenovica – Fuškulin u vrijednosti investicije od 1,6 milijuna kuna, na izgradnji kanalizacijske mreže naselja Stancija Amoroso u vrijednosti od 0,5 milijuna kuna, a u pripremi je postupak javne nabave za nastavak realizacije na izgradnji glavnog kolektora Kosinožići u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna.

Također nastavlja se s pripremom potrebne tehničke dokumentacije, rješavanju imovinsko-pravnih pitanja te s prikupljanjem potrebnih suglasnosti kako bi se ostvarili uvjeti za projektiranje i izgradnju kanalizacijskih sustava u preostalim naseljima, a sve s ciljem ostvarivanja maksimalne priključenosti na javni kanalizacijski sustav.

-Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju prilikom izvođenja radova, koji u konačnosti rezultiraju podizanju ljestvice u kvaliteti i sigurnosti života, poručili su iz ove porečke komunalne tvrtke.

Za sve informacije o stanju radova građani se mogu obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr.

TAR: Nova ponuda u DeguStazioneu – od bruskete sa šalšom i ovčjom skutom do brancina na kremi od šparuga

Poziv na prezentaciju svih natječaja za poticanje poljoprivrede i sektora vinarstva