in

Kreće POVRAT POREZA: Lani je država građanima isplatila više od 930 milijuna kuna

Ministar financija Zdravko Marić najavio je u srijedu da će Porezna uprava od 1. kolovoza započeti s povratom poreza na dohodak građanima, od kojih bi većina trebala biti isplaćena do prve polovine kolovoza, piše Novac.hr.

Po riječima Marića, svima koji su dobili rješenja o povratu poreza do 30. lipnja, a nakon roka od 30 dana za korekcije i žalbe, od sutra kreće isplata povrata poreza, kao što je to bio slučaj i protekle dvije godine.

Ministar, koji je to najavio nakon sjednice Savjeta za privatizaciju Ine, očekuje da se do prve polovine kolovoza većina tih povrata isplati građanima.

I ove godine za oko 600 tisuća građana proveden je poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2018. godinu. Zadnji je dan za predaju godišnjih prijava poreza na dohodak bio je 28. veljače, a to je i rok u kojem građani za koje će se provoditi poseban postupak mogu Poreznoj upravi dostaviti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na obrascu ZPP-DOH, kao što su npr. prava na uzdržavane članove uže obitelji i/ili djecu i slično, objavio je Novac.hr.

Po podacima Porezne uprave od sredine veljače ove godine, poseban postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2017. godinu proveden je za ukupno 600.982 porezna obveznika. Većina tih građana, ili njih 522.277 je ostvarila pravo povrata više uplaćenog poreza i prireza porezu na dohodak i njima je tako vraćeno 934,7 milijuna kuna, dok su 63.044 građana trebala uplatiti oko 170,7 milijuna kuna.

PROMJENA TRENDA: Škola A. Štifanića u Poreču 2 godine nije upisala nijednog KONOBARA, a sada nije bilo dovoljno mjesta za sve zainteresirane

“Velika avantura malog dinosaura” 2. kolovoza u Poreču