in

Ministar financija blokirat će pristup stranim online kladionicama

Hrvatska će od ožujka blokirati pristup stranim kladionicama koje ne posluju u skladu s našim zakonima. Riječ je o nelojalnim konkurentima, jer ne plaćaju izravna i nezravna davanja državi koja iznose oko milijardu kuna, objavio je portal Net.hr.

U javnoj raspravi je prijedlog pravilnika koji to omogućava. Kladionice se izrijekom ne navode, ali blokirat će se oni koji nude “robu i usluge putem interneta, omogućuju uplate građana i ne posluju u skladu s propisima koji uređuju njihovu djelatnost u Hrvatskoj”.

Pravilniku su prethodile izmjene općeg poreznog zakona, zbog čega se već postavljalo pitanje hoće li Porezna uprava gasiti i internetske portale ako ‘štete zajednici’. Postavljeno je ono radi zakonske odredbe koja glasi: “Ako se određena gospodarska djelatnost obavlja uz izbjegavanje ispunjavanja zahtjeva reguliranih odredbama posebnog propisa koji uređuje tu djelatnost, te se tako ostvaruju nepripadajuće porezne pogodnosti ili izaziva teško nadoknadivu štetu za društvenu zajednicu, nadležno tijelo može izdati nalog o zabrani daljnjeg rada”.

Ministar financija Zdravko Marić tvrdi da zakon nije oruđe za cenzuru, već da su ga inicirale domaće kladionice i oni koji organiziraju igre na sreću.

Rovinj – Puzzle od 170 dijelova

Policija za sutra najavila prometnu akciju u Labinu