in

Mjere za zadržavanje radnih mjesta treba produžiti do kraja godine

Hotelski restoran - Foto Valamar

Podršku poslodavcima u turizmu kroz postojeće mjere, a posebno kroz potpore za očuvanje radnih mjesta, nužno je osigurati i u narednim mjesecima, sve do kraja godine, posebno u ovim uvjetima neizvjesnosti oko početka sezone i početka ozbiljnijeg turističkog prometa.
 
Sigurnost i izvjesnost su sada ključni u pripremi sezone kada turističke kompanije moraju značajnije investirati, kako bi spremne dočekale goste.
 
Zbog toga turistički djelatnici ističu potrebu za promjenu dosadašnje prakse Vlade po kojoj mjere produžuje iz mjeseca u mjesec, bez konkretne komunikacije do kada će te mjere trajati.
 
”Ne vidimo zbog čega bi se poslodavce i zaposlenike izlagalo stresu svaki mjesec, s obzirom da se već nekoliko mjeseci u posljednjim danima mjeseca produžuje isti tip mjera po istim kriterijima. Tražimo da se mjere jednostavno produlje do kraja 2021. te da se odredi jedinstveni kriterij prema kojem će se one dodjeljivati, a koji se za njihovo odobravanje koristi već sada”, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.
 
Predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba ističe kako ne vidi nikakav razlog da se mjere ne produlje do kraja godine, a iz Ministarstva rada poručili su kako se mjere donose kratkoročno zbog prilagođavanja preporukama Stožera civilne zaštite i aktualnom stanju u gospodarstvu.

Izvor Hrvatska udruga turizma

LOBORIKA: Za promet otvorena nova cesta!

POREŠTINA: Crveni križ i građani Baniji donirali više od 300.000 kuna vrijednu hranu, opremu, potrepštine…