in

Mjesec poduzetništva u Poreču – Kako je Papago park nastao od ideje do uspjeha

Foto Grad Poreč

Svake godine u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču organizira se aktivnost „Od ideje do uspjeha“ gdje se na imanjima i proizvodnim pogonima uspješnih porečkih poduzetnika „otvaraju vrata“ svima zainteresiranima i na zanimljiv način predstavlja njihov put od prve ideje do uspješnog biznisa.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Ove je godine svoja vrata  otvorio Papago park Poreč – jedinstveni park ptica na ovim prostorima koji je smješten u netaknutoj prirodi, u šumi kraj Červar-Porta. Uz ugodnu šetnju po parku i razgledavanje ptica, zainteresirani su sudionici saznali gotovo sve o nastanku parka. Naime, park ptica bio je dugogodišnji san obitelji Kranjec kojima je jedno putovanje odredilo smjer u daljnjem životu.

Ideja se rodila, no trebalo je punih sedam godina planiranja i odricanja, savladavanja prepreka, a ponajviše ljubavi, da ideja postane stvarnost.Trnovit je put do zvijezda, ali Bernard i njegova obitelj pravi su primjer da su strast, ljubav  i upornost recept za uspjeh. Park je napokon otvoren 2020. godine  i danas ta mala oaza prirodne ljepote omogućuje pticama da žive u prirodnom okruženju, a posjetiteljima istovremeno omogućuje da uživaju u društvu ptica i uče o njihovom divnom svijetu.

Radi se o projektu koji se prostire na 30 tisuća kvadrata s dvadeset nastambi i dvadeset dvije vrste ptica, odnosno ukupno dvjestotinjak jedinki iz cijeloga svijeta. Park je sjajno uklopljen u samu prirodu, a upravo je njegov vlasnik, uz pomoć obitelji i prijatelja, vlastitim rukama uredio i opremio većinu sadržaja. Park je i eco-friendly, napravljen od prirodnih materijala, te je sve u skladu sa zakonima o zaštiti prirode.Aktivnost je provedena u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine peti put zaredom organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva.

U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, priopćeno je iz Grada Poreča.

Dođite u Pulu pogledati “Cvrčka i mrava” u Teatar Naranču

linda grebac ivan legović đulijano petrović miletić glušac

Župan posjetio Kaštelir – Teme novi kružni tok i vrtić u Labincima