in

Mjesec poduzetništva u Poreču – Papago park kao primjer koncepta “Od ideje do uspjeha”

Foto Papago park Poreč

Svake godine u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču organizira se aktivnost „Od ideje do uspjeha“ gdje se na imanjima i proizvodnim pogonima uspješnih porečkih poduzetnika „otvaraju vrata“ svima zainteresiranima i na zanimljiv način predstavlja njihov put od prve ideje do uspješnog biznisa. Ove godine vrata nam otvara Papago park Poreč I to u srijedu, 12. listopada 2022., s početkom u 13,00 sati.

U netaknutoj prirodi pokraj Poreča smjestio se jedinstveni i prvi park ptica na ovim prostorima. Ta mala oaza prirodne ljepote omogućuje pticama da žive u prirodnom okruženju, a posjetiteljima istovremeno omogućuje da uživaju u društvu ptica i uče o njihovom divnom svijetu.  Radi se o projektu koji se prostire na 30 tisuća kvadrata s dvadeset nastambi i dvadeset dvije vrste ptica, odnosno ukupno dvjestotinjak jedinki iz cijeloga svijeta. Park je sjajno uklopljen u samu prirodu. Nalazi se u šumi kraj Červar-Porta, nedaleko Poreča, a upravo je njegov vlasnik, uz pomoć obitelji i prijatelja, vlastitim rukama uredio i opremio većinu sadržaja. Park je i eco-friendly, napravljen od prirodnih materijala, te je sve u skladu sa zakonima o zaštiti prirode, u što ćete se i sami moći uvjeriti u srijedu.

Ova aktivnost je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču koju ove godine peti put zaredom organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, stoji u priopćenju.

Foto Hrvatska obrtnička komora - Susret ribara na Braču 2022.

Susret hrvatskih ribara – Traže nesmetanu opskrbu plavim dizelom i žurnu isplatu potpora

Foto Grad Poreč

Biraju se novi članovi Savjeta mladih Grada Poreča