in

MUP i poslodavci dogovorili brže izdavanje dozvola za strance povratnike

Ilustracija - Photo: Duško Jaramaz/PIXSELL

Zahvaljujući kvalitetnom dijalogu i suradnji poslodavaca u turizmu, Ministarstva unutarnjih poslova RH i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za sljedeću sezonu značajno je olakšana procedura za zaposlenike u turizmu iz trećih zemalja koji se vraćaju na rad u Hrvatsku u turističkoj sezoni, a pokrenute su aktivnosti za nadogradnju aplikacije HZZ-a na način da se kroz aplikaciju omogući provjera statusa postupka kod odobravanja uvoza radnika iz trećih zemalja – je li zahtjev obrađen, kad je izdana radna dozvola i ostale informacije.

“Ovaj način suradnje i komunikacije između javnog i privatnog sektora pokazao je odlične rezultate te može biti ogledni primjer efikasne i kvalitetne komunikacije koja rezultira rješenjima koja s jedne strane rasterećuju djelatnike MUP-a, a s druge strane osiguravaju kvalitetan odgovor za probleme na tržištu rada”, istaknuo je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

“Ovakav dijalog između MUP-a i poslodavaca je odličan primjer kvalitetne i efikasne suradnje koja vrlo konkretno pomaže poslodavcima i radnicima. U kratkom roku smo olakšali kontinuirano zapošljavanje stranih radnika koji su se ranijih godina dokazali kao kvalitetni. Ovim promjenama će se poslodavcima olakšati priprema za turističku sezonu”, istaknula je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.
“Zahvaljujemo MUP-u na suradnji koju smo ove godine, kao i prošle, počeli na vrijeme kako bismo spremni dočekali iduću turističku sezonu. Poslodavci su iznijeli svoje probleme i prijedloge, a MUP je u najkraćem roku napravio kvalitetne iskorake. Dogovorili smo da ćemo nastaviti sa  suradnjom kako bismo dodatno unaprijeđivali cjelokupan sustav”, poručio je direktor Hrvatske udruge turizma, Veljko Ostojić.

Izvor Hrvatska udruga turizma

Foto Valamar Riviera - Istra Premium Camping Resort u Funtani

Kampovi bolji nego 2019. Čak 22 su na listi najboljih “ADAC Superplatz”

usluga poreč

POREČ: Usluga zatvara privremeno blagajne zbog nadogradnje informacijskog sustva