in

Kampovi bolji nego 2019. Čak 22 su na listi najboljih “ADAC Superplatz”

Foto Valamar Riviera - Istra Premium Camping Resort u Funtani

Kamping turizam nastavlja potvrđivati poziciju jednog od najuspješnijih segmenata hrvatskog turizma, zaključeno je na 16. Kongresu hrvatskog kampinga koji je okupio više od 350 predstavnika kamping sektora, a ove je godine održan u Amadria Parku u Šibeniku, u organizaciji Kamping udruženja Hrvatske (KUH), uz podršku Ministarstva turizma i sporta RH, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Šibenika. Na razini godine kampovi su ostvarili više od 21,2 milijuna noćenja, što je rast u odnosu na godinu prije od 22%, ali još značajnije, porast od čak 10 % u odnosu na rekordnu 2019.

”Brojke su ove godine još jednom potvrdile da je kamping, kako u Hrvatskoj, tako i diljem Europe, sve traženiji turistički proizvod. Hrvatska je jedna od najkonkurentnijih kamping destinacija na Mediteranu, a kada je riječ o kvaliteti kampova zauzimamo 2. mjesto u Europi, odmah iza Nizozemske. No, konkurencija ne miruje i za zadržavanje trenutne pozicije moramo nastaviti investirati i podizati kvalitetu u kampingu, a posebno pratiti nove trendove u kontekstu održivosti i digitalizacije”, izjavio je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske (KUH).
Na kongresu je predstavljena i nova lista najboljih europskih kampova “ADAC Superplatz”, njemačkog ADAC-a s više od 20 milijuna članova, a na kojoj su i 22 hrvatska kampa. Ove su godine na listi “ADAC Superplatz” tri nova hrvatska kampa – Ježevac Premium Camping Resort, Arena Grand Kažela Campsite i San Servolo Wellness Camping.

Iz porečke Valamar Riviere su objavili kako je čak pet njihovih kampova dobilo priznanje “ADAC Superplatz”, među kojima ove godine prvi put i navedeni Ježevac Premium Camping Resort, a najvišu ocjenu 5 ostvarili su i Lanterna Premium Camping Resort, Istra Premium Camping Resort, Krk Premium Camping Resort te Baška Beach Camping Resort. Na najnovijoj listi ADAC-a je i kamp Arena Grand Kažela Medulin, izvijestili su iz pulske Arena Hospitality Grupe. Iz Plave lagune su izvijestili da su njihovi kampovi Camping Park Umag i Camping Stella Maris također na listi “ADAC Superplatz”.

Izvor Hrvatska udruga turizma

Ilustracija - Photo: Dino Stanin/PIXSELL kartice bankovne banka

Koliko dugo neće raditi kartice zbog eura? Donosimo pregled po bankama

Ilustracija - Photo: Duško Jaramaz/PIXSELL turizam radnici

MUP i poslodavci dogovorili brže izdavanje dozvola za strance povratnike