in

Na Facinki počela gradnja novog porečkog trgovačkog centra!

Foto: Tanja Kocijančić

Ovih su dana počeli pripremni radovi za gradnju novog trgovačkog centra u porečkoj poslovnoj zoni Facinka, točno preko puta Kauflanda, gdje će niknuti desetak trgovina poznatih robnih marki i veliki supermarket Lidl. Posljednjih se godina mnogo puta govorilo i pisalo o toj velikoj zapuštenoj parceli, ruglu na istočnom ulazu u grad, gdje se dosad izmijenilo nekoliko investitora koji su više puta najavljivali početak gradnje. Prva najava o gradnji stara je čak deset godina.

No, sada je izgledno da će se, najvjerojatnije do ljeta, dovršiti ovaj trgovački centar koji će s jedne strane biti u obliku tzv. retail parka, a na drugom dijelu parcele izgraditi će se Lidl, samo stotinjak metara dalje od postojećeg.

Trgovački centar u obliku retail parka otvorit će zagrebačka tvrtka Mid Bau nekretnine, koja je još lanjskog ljeta službeno potvrdila da razvija ovaj projekt, ali ništa detaljnije nije htjela otkriti. Ta je firma u vlasništvu austrijske Grupacije MID, koja je investitor i vlasnik Pula City Malla, otvorenog prije tri godine.

Za sada još nemamo službene informacije o točnom datumu otvaranja novog shopping centra, ni njegovom nazivu, kao ni koliko će ondje biti trgovina. Za jednu tvrtku se već zna da će doći u Poreč, a to je Deichmann, poznata njemačka robna marka za cipele koja je prisutna u 26 država. Naime, lani smo na internetu pronašli oglas u kojem su za tu prodavaonicu već u kolovozu tražili voditelja poslovnice.

Ono što je sigurno jest da su pripremni radovi na gradilištu počeli, što možete vidjeti na našim fotografijama, te da se vrlo skoro mogu očekivati novi oglasi za radna mjesta.

Građevinska mehanizacija konačno je stigla na godinama zapušteno zemljište o kojem se mnogo puta raspravljalo i na sjednicama gradskog vijeća. Sve ostale informacije imat ćemo uskoro.

U porečkom Velom Maju danas otvorene nove jaslice za tridesetak djece

U porečkom Velom Maju danas otvorene nove jaslice za tridesetak djece

Pulska bolnica: Osam milijuna kuna vrijedan uređaj za magnetsku rezonancu u kvaru

Pulska bolnica: Osam milijuna kuna vrijedan uređaj za magnetsku rezonancu u kvaru