in

NA IZLAZU S IPSILONA – Počela sanacija opasnog raskrižja na mjestu brojnih tragičnih prometnih nesreća

Otvaranje gradilišta u Okretima kod Kanfanara - Foto Hrvatske ceste

Počela gradnja kružnog toka na državnoj cesti Kanfanar – Rovinj, na izlazu s Istarskog ipsilona kod mjesta Okreti.

Ovog je tjedna počela izgradnja kružnog toka na opasnom raskrižju kod Kanfanara, na izlasku s Istarskog ipsilona u Okretima. Crna je to prometna točka na kojoj su izgubljeni mnogi životi u prometnim nesrećama. Hrvatske ceste, kao investitor, jučer su organizirale javno uvođenje u posao tvrtke izvođača radova, Cesta d.o.o. Pula. Radi se o državnoj cesti DC303. Uvođenje u posao izvođača radova obavljeno je na lokaciji gradilišta u prisustvu predstavnika investitora, izvođača, Općine Kanfanar i medija.

Otvaranje gradilišta u Okretima kod Kanfanara - Foto Hrvatske ceste
Otvaranje gradilišta u Okretima kod Kanfanara – Foto Hrvatske ceste

Ovim projektom vrijednim 2,5 milijuna kuna bez PDV-a rekonstruirat će se postojeće trokrako raskrižje državne ceste DC303, priključka na Istarski Ipsilon, te županijske ceste ŽC5077.  Raskrižje “Čvor Kanfanar“ svojom će izgradnjom smiriti promet na državnoj cesti i tako olakšati priključak sve većeg broja vozila koji se preko autoceste priključuju na državnu cestu DC303 koja vodi prema Rovinju, naglasio je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Radovi će trajati 4 mjeseca, a u prvih 10 dana neće biti ograničenju u prometu.

U ime izvođača projekt je predstavio direktor pulske firme Cesta Miro Mirković, naglasivši da se radi o jako značajnom projektu. Gradit će se i ostala infrastruktura – oborinska kanalizacija i javna rasvjeta. Obnovit će se blizu 3.000 četvornih metara asfalta.

Koliko im znači ova investicija govorio je načelnik Kanfanara Sandro Jurman, ponajviše sa sigurnosnog aspekta. Također, gradnja novog kružnog roka obilježava i početak gradnje infrastrukture za buduću poslovnu zonu u Okretima u koju će se ulaziti upravo iz novog rotora.

Izvor – Foto Hrvatske ceste

Foto Grad Novigrad

Novigradska knjižnica proglasila najčitateljice

28.09.2022., Rijeka - Photo: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeka potopljena, čovjek poginuo pod autom u bujici. Mirna narasla za čak 5 metara!