in

Rijeka potopljena, čovjek poginuo pod autom u bujici. Mirna narasla za čak 5 metara!

28.09.2022., Rijeka - Photo: Nel Pavletić/PIXSELL

Rijeku je sinoć pogodilo snažno oborinsko nevrijeme koje je izazvalo goleme poplave. Prometovanje dijelovima grada, uključujući i veći dio centra je onemogućeno, a sve dežurne službe su na terenu. Poplavljene su škole, muzeji, zgrade rektorata i policije, kuće i zgrade diljem Rijeke… Brojni automobili ostali su zaglavljeni na poplavljenim ulicama. Neke ceste bile su potpuno potopljene, piše Index.hr.

Vodostaj Mirne porastao za 5 metara - 29.09.2022. - Foto Tanja Kocijančić
Vodostaj Mirne porastao za 5 metara – 29.09.2022. – Foto Tanja Kocijančić

Riječka policija izvijestila je kako su oko 19.30 sati dobili dojavu da je nađena muška osoba u bujici ispod auta u Ulici Franje Račkog. Do dolaska Hitne pomoći muškarac je preminuo. Tijelo je poslano na obdukciju.

“Čovjek je hodao i kako je nizbrdica, voda ga je povukla. Kotrljao se niz ulicu pedesetak metara pod navalom vodene bujice i zaustavio pod kombijem. Kad se pokušao ustati, bujica ga je povlačila pod kombi. Tada je prišao još jedan čovjek koji ga je izvlačio desetak minuta. Vidjeli smo što se događa i zvali smo hitnu i vatrogasce”, rekla je jedna stanovnica Rijeke za Dnevnik.hr. Više informacija o ovoj tragediji trebalo bi biti poznato danas, piše Index.hr.

Istramet jutros javlja da je ekstremna kiša sinoć pogodila i središnju Istru.

Na području grada Rijeke palo je više od 200 mm kiše, od čega prema podacima automatske postaje DHMZ-a 95 mm u samo jednom satu. Za službene podatke morat ćemo još malo pričekati, ali moguće da su oboreni i neki oborinski rekordi. Zanimljivo je kako je Rijeku kiša potopila i na današnji dan 2013. godine kada je prema podacima s Ogimeta koji objedinjuje službene postaje bila najkišovitiji grad na svijetu. Tada je palo čak 249,5 mm kiše.

Iznimno obilna kiša sinoć je pogodila i dio središnje Istre, a naročito se na udaru našao sjeverni dio Pazinštine, Buzeština i Ćićarija gdje je palo više od 100 mm kiše u kratkom vremenskom roku. Postaja Černehi tako mjeri 102 mm, a sa 79 mm ističu se i Livade te Mekiši kod Vižinade.

Uslijed obilne kiše, vodostaj akumulacijskog jezera Butonige porastao je za 2 metra, a nabujala je i Mirna čiji je vodostaj na Ponte Portonu porastao za nevjerojatnih 5 metara, objavio je Istramet.

Otvaranje gradilišta u Okretima kod Kanfanara - Foto Hrvatske ceste

NA IZLAZU S IPSILONA – Počela sanacija opasnog raskrižja na mjestu brojnih tragičnih prometnih nesreća

Srušeni borovi na Gradskom kupalištu Poreč - Foto Tanja Kocijančić

NEVRIJEME NA POREŠTINI – Srušeni borovi u Poreču, vatrogasci intervenirali cijelu noć