in

Nagrada za poduzetnika godine u Monte Carlu: Vodnjanski Infobip u svjetskom vrhu, pobjedu odnio Brad Keywell iz SAD-a

Amerikanac Brad Keywell, predsjednik uprave softverske kompanije Uptake Technologies, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine, a titulu najboljeg osvojio je u konkurenciji s 57 poduzetnika iz čak 47 zemalja. U samom vrhu najuspješnijih tvrtki na svijetu našlo se i ime hrvatske firme Infobip, koja je u ožujku ove godine na petom domaćem izdanju te nagrade, proglašena hrvatskim EY Poduzetnicima godine, objavio je Novac.hr.

– Poduzetništvo nije samo razbijanje kalupa, već je istovremeno i stvaranje načina da ostvarite svoje ideje i postignete željeno – izjavio je Brad Keywell nakon dodjele prestižne nagrade, dodavši pritom da je ‘uistinu ponizan i zahvalan što je njegov trud bio prepoznat’.

Keywell je tvrtku Uptake Technologies osnovao 2014. godine kao start-up, a firma je od svog osnutka narasla s 50 na 750 zaposlenika. Uptake se bavi smišljanjem softvera za prediktivnu analitiku koja na inovativan način analizira podatke iz senzora industrijskih strojeva, čime klijentima poboljšava produktivnosti i unaprjeđuje poslovnu vrijednost. Tajna njegova uspjeha, tvrdi Keywell, leži u kontinuiranim inovacijama u tvrtki, koje privlače vrhunske talente.

Infobip predstavio svoju priču

Na svjetskoj su završnici i ove godine sudjelovali brojni renomirani poduzetnici iz gotovo svih država svijeta, a među njima su bili i Silvio KutićIzabel Jelenić Roberto Kutić iz hrvatske tvrtke Infobip. Oni su na svjetskoj pozornici predstavili svoje poduzetničke početke koji su oduševili sve prisutne. Naime, činjenica da firma iz malog grada poput Vodnjana posluje na 6 kontinenata, zapošljava 1.500 ljudi malo koga je ostavila ravnodušnim.

Svečanosti u Monte Carlu prisustvovali su i ostali članovi hrvatske poduzetničke delegacije, među kojima su bili i Emil Tedeschi te Mate Rimac, objavio je Novac.hr.

POREČ: Završnica kupa Hrvatske okupila stotinu ritmičkih gimnastičarki

Dotjerane arheološke iskopine u Červar Portu