in

“Najljepšu” dobrodošlicu posjetiteljima Poreča nudi autobusni kolodvor – pogledajte fotogaleriju

Foto: Tanja Kocijančić

Kažu da fotografije govore više od tisuću riječi. Pa tako i naše, snimljene jučer oko 13 sati na porečkom autobusnom kolodvoru govore same za sebe. U turistički razvijenom gradu, gdje se stalno nešto obnavlja i popravlja i gdje smo navikli na viši komunalni standard, kolodvor svoje posjetitelje već dugi niz godina dočekuje u jadnom stanju, prljav, neodržavan, zapušten, s derutnim peronima, oronulim nadstrešnicama i neurednim javnim površinama. Tu su i stare klupice, smeće po podu i javne sanitarije koje baš nisu lijepi prizor za onog tko ima fizioloških potreba.

No, pustimo turiste, jer oni su tu manji dio godine. Tim kolodvorom svakodnevno prolazi velik broj školaraca, ne samo iz Poreča i okolice, nego i iz drugih istarskih gradova koji dolaze u srednju školu. Tu su i mnogi drugi građani kojima je autobus jedino prijevozno sredstvo.

Mediji su mnogo puta izvijestili o potrebi njegova preuređenja, pokušajima gradske uprave da iznađe neko rješenje s vlasnicima kolodvora (prije je to bio Autotrans Rijeka a sada je grupacija Arriva). Također, puno se puta ova tema našla i na sjednicama gradskog vijeća gdje se tražilo da se vlasnika nekako natjera da taj prostor uredi dostojno, moderno i kvalitetno, onako kako to građani i turisti zaslužuju, ali sluha dosad nikad nije bilo.

Autobusni kolodvor se nalazi u strogom centru i često je prvi prizor koji porečki gosti vide kada stignu u grad. To mjesto nedaleko mora baš strši i odudara od svega ostalog.

Otkad je prošle godine međunarodna grupa Arriva preuzela vlasništvo nad Autotransom, a time i nad tom vrijednom nekretninom na atraktivnoj poziciji, jedino što smo primijetili da se promijenilo jesu autobusi. Prije su imali boje i natpise Autotransa, a sada su oblijepljeni nazivima novog vlasnika.

U iščekivanju boljih dana za porečki autobusni kolodvor, objavljujemo galeriju zanimljivih fotografija.

lažne uplatnice za obrtnike

OPREZ: Obrtnicima opet stižu prijevarne uplatnice

NOVE BRIGE ZA HRVATSKI TURIZAM: Ima li Vlada plan za Brexit?

NOVE BRIGE ZA HRVATSKI TURIZAM: Ima li Vlada plan za Brexit?