in

Neslužbeno: Vlada će ograničiti cijene nekoliko proizvoda. Posebni dodaci za penzionere

Ilustracija - Photo: Duško Jaramaz/PIXSELL

Vlada će za dva dana objaviti paket mjera kojim planira pomoći gospodarstvu i građanima u energetskoj krizi. Prema neslužbenim informacijama RTL-a, mjere će iznositi više od dosad spominjanih šest milijardi kuna. Iznos bi se navodno trebao kretati između šest i deset milijardi kuna. RTL neslužbeno doznaje da će paket uključivati energetske dodatke za umirovljenike te povećanje najnižih mirovina.

Ograničit će se cijene mlijeka, ulja, šećera, mljevenog mesa?

Doznaje se da će vlada povećati i neoporezive primitke kako bi se zadržala potrošnja i gospodarska aktivnost. U dogovoru sa supermarketima, navodno će se ograničiti i neke cijene namirnica. Neslužbeno – ograničit će se cijene mlijeka, šećera, ulja i mljevenog mesa. Navodno će jak poticaj ići i prema poljoprivrednicima. 

Pomoć malim i mikro poduzetnicima

Mali i mikro poduzetnici također će dobiti pomoć. Pomoć će dobiti i gospodarski subjekti koji će se kategorizirati prema potrošnji energenata.

Premda se spominjalo da će se javne ustanove izjednačiti s kućanstvima, prema neslužbenim informacijama to se neće dogoditi. Takve ustanove će biti svrstane u poseban razred s malo višom tarifom od kućanstava, ali manjom nego što je sada, javlja RTL.

Foto Pixabay voda špina

Veli Maj bez vode 7. rujna

tar vrtić morski konjić foto tanja kocijančić

TAR: Zapošljava vrtić Morski konjić. Pogledajte što traže