in

Nove cijene parkiranja u Poreču

Veliko parkiralište u Poreču - Foto Usluga

Usluga Poreč donijela je novi cjenik za parkiranje. Nove cijene parkinga prema zonama primjenjivat će se isključivo u periodu od pet mjeseci godišnje i to od 1. svibnja do 30. rujna. S druge strane, od 1. listopada, do 30. travnja, nema promjena u cijenama, odnosno, primjenjivat će se cijene koje su korisnici uređenih javnih parkirališta plaćali i do sada.

-Prilikom organizacije i utvrđivanja uvjeta parkiranja uvijek se vodilo računa da se omogući svim građanima ekonomično i dostupno parkiranje.  Upravo iz tog razloga i u ovim izazovnim vremenima, s velikom pažnjom pobrinuli smo se da naši građani ne osjete teret povećanja troškova, navode iz Usluge.

Tako su cijene svih godišnjih pretplata koje građani ali i pravni sektor plaćaju za korištenje Velikog gradskog parkirališta i ostalih zatvorenih parkirališta, ali i godišnjih pretplata za ulice, ostale iste. Godišnja pretplata za Porečane za korištenje Velikog gradskog parkirališta kao i godišnja pretplata za pojedine ulice s obzirom na prebivalište te s obzirom na novu valutu, iznosi 19,90 eura, odnosno dnevno parkiranja bi iznosilo 0,05 eura. Ovakvom primjenom iz Usluge kažu da su zadržali cijene parkiranja za svoje građane, koje su među najnižima u Hrvatskoj.

Promjene koje stupaju na snagu sa novim cjenikom donosimo u nastavku:

ZONACIJENA OD 1. SVIBNJA DO 30. RUJNACIJENA OD 1. LISTOPADA DO 30. TRAVNJA
ZONA I.2,00 EUR0,50 EUR
ZONA II.1,50 EUR0,40 EUR
ZONA III.1,00 EURNEMA NAPLATE

Promjene u novom cjeniku odnose se i na mjesečne pretplatne karte na otvorenim (uličnim) parkiralištima (za fizičke osobe), pa će od sada cijena mjesečne karte iznositi 60 eura. Cijena satnog parkiranja na parkiralištima Vrtovi i Vindija prema novom cjeniku iznosit će 1,50 eura, dok dnevna parkirna karta za sve zone parkiranja iznosi 20 eura.

Do izmjena je došlo i kod naplate usluge na Velikom gradskom parkiralištu pa  je tako nova cijena 2 eura za sat vremena parkiranja. Ova cijena zapravo se odnosi samo na one korisnike koji nemaju ugovorenu godišnju pretplatu.

Kada su u pitanju pretplate za iznajmljivače, kako iznajmljivači unutar pješačkih zona tako i kod  iznajmljivača unutar parkirališnih zona naplate, primjenjivat će se novi obrazac naknade, pa se uvodi mjesečna pretplata koja će u razdoblju od 1. svibnja do 30. rujna iznositi 70 eura, dok u periodu od 1. listopada do 30. travnja naknada će iznositi 5 eura.

-Ističemo još jedno, sve ostale godišnje pretplate kako za Veliko gradsko parkiralište tako i zatvorena parkirališta kod Osnovne škole i Općinskog suda, ostaju nepromijenjene. Cijene pretplata preračunate su iz kune u euro uz primjenu fiksnog tečaja konverzije pri čemu je kod zaokruživanja decimala primijenjeno matematičko pravilo zaokruživanja na dvije decimale od kojih je druga decimala uvijek nula i to ako je druga decimala manja od pet, prva decimala ostaje nepromijenjena, a ako je druga decimala jednaka ili veća od pet, prva se decimala povećava za jedan, pojasnili su iz Usluge.

Svi korisnici detaljnije informacije i mogućnosti ostvarivanja parkirališnih pretplata mogu dobiti u Uredu za korisnike, svakim radnim danom od 07:00 do 14:00 sati ili putem e-maila: usluga@usluga.hr

Izvor Usluga.hr

Usluga Poreč objavila novu brošuru kako postupati s otpadom za 2023. godinu.

pazin

Vjekoslav Valenta novi zapovjednik pazinskih vatrogasaca