in

Nove mjere i veći iznosi: POREČ daje bespovratne potpore poduzetnicima. Natječaji u tijeku

Foto TZ Poreč

Grad Poreč već desetu godinu za redom objavljuje javni poziv poduzetnicima za poticanje razvoja poduzetništva, za koji je ove godine u proračunu izdvojio više od 90 tisuća eura za razvoj poduzetništva. Prijavom na javni poziv pojedini korisnik može ove godine ostvariti ukupno do 2.000 eura potpore. Novost su i uvećane potpore podnositeljima zahtjeva mlađima od 30 i starijima od 54 godine za čak 30 %, jer se time želi poticati poduzetništvo mladih osoba i starijih osoba.

Osim „redovnog“ programa potpora poduzetnicima, Grad Poreč nastavlja i sufinanciranje postavljanja elemenata urbane opreme u starogradskoj jezgri obveznicima primjene Odluke o urbanoj opremi starogradske jezgre Grada Poreča. Bespovratna se potpora dodjeljuje u maksimalnom iznosu od 1.000 eura za postavljanje tende, natpisa, reklame, rasvjete izloga, video nadzora, terase, stalka, jelovnika i slično, u skladu s rješenjem Konzervatorskog odjela u Puli.

Treći natječaj na koji se mogu javiti poduzetnici je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava putem vaučera za (su)financiranje troškova izrade prototipa novog proizvoda, što je neophodno za komercijalizaciju poduzetničke ideje odnosno novog proizvoda, za čiju je realizaciju Grad uspostavio suradnju s Riječkom razvojnom agencijom Porin d.o.o. Poduzetnici i obrtnici Poreča imaju priliku dobiti vaučere za besplatno korištenje moderne industrijske opreme iz domene 3D modeliranja, 3D skeniranja i 3D printanjau Proizvodnom parku Torpedo u Rijeci. Ovo je prva takva usluga u Istri, kako bi porečki poduzetnici mogli besplatno raditi prototipove proizvoda, čime se želi dodatno potaknuti i podržati proizvodnja u Poreču.

Grad Poreč je, u sklopu javnog poziva poduzetnicima za poticanje razvoja poduzetništva samo u prošloj godini dodijelio više od 50 tisuća eura kroz osam različitih mjera dok je u posljednjih pet godina potpore Grada koristilo više od 250 korisnika i dodijeljeno im je više od 150.000 eura bespovratnih sredstava. Ukupan iznos iz godine u godinu raste i mjere se prilagođavaju potrebama porečkih obrtnika i poduzetnika, u cilju nastavka razvoja gospodarstva i podizanja kvalitete života u gradu.

Pozivi su objavljeni na web stranicama Grada Poreča na linkovima:

* https://www.porec.hr/hr-hr/javni-poziv-poduzetnicima-za-dodjelu-potpora-za-razvoj-poduzetnistva-u-2024-godini  

01.03.2024., Umag - Docek Marka Purisica poznatog kao Baby Lasagna nakon pobjede na Dori 2024 s pjesmom

Više tisuća ljudi u Umagu veličanstveno dočekalo Baby Lasagnu – pobjednika Dore

novigrad ljetno kino

Odlična vijest iz Novigrada: CMIK-u odobreno 40.000 eura za opremanje ljetnog kina