in

Odlična vijest iz Novigrada: CMIK-u odobreno 40.000 eura za opremanje ljetnog kina

CMIK Novigrad - Foto Sebastijan Skoko

-S velikom radošću podijelit ćemo s našom filmskom publikom odličnu vijest kako je Ministarstvo kulture i medija RH odobrilo sredstva od 40.000 eura za sufinanciranje nabave opreme za filmske projekcije u ljetnom kinu CMIK-a, ističu iz ove novigradske ustanove.

Sredstva su odobrena putem javnog poziva ovog Ministarstva za dodjelu financijskih sredstava za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture, na koji je CMIK kandidirao projekt nabave opreme za filmske projekcije u ljetnom kinu – prijenosnog digitalnog kino-projektora sa svom dodatnom opremom te odgovarajućeg montažnog kino platna. Riječ je o vrlo skupoj opremi i stoga zahtjevnoj investiciji koju CMIK u dogledno vrijeme vlastitim sredstvima odnosno sredstvima osnivača ne bi mogao realizirati. Stoga je ovo sufinanciranje od strane Ministarstva kulture i medija više nego dobrodošla pomoć koja će omogućiti realizaciju projekta koji bi u suprotnom morao sačekati „neka bolja vremena“. 

Da podsjetimo, CMIK je u međuvremenu, protekla dva ljeta, u nekoliko navrata unajmljivao opremu za prikazivanje filmova u ljetnom kinu, no riječ je o relativno skupom najmu, a uz to i opremi koja ne omogućuje prikazivanje novih filmskih naslova (obzirom da ne podržava video format u kojem se oni distribuiraju i prikazuju). Nova suvremena digitalna oprema to će u potpunosti omogućiti, pa će užitak gledanja filmova u ljetnom kinu biti jednak onome u dvorani CMIK-a. Možda čak i bolji, s obzirom na jedinstveni doživljaj filma pod zvjezdanim nebom.    

Dodajmo kako je vrijednost investicije nešto veća od sredstava odobrenih od strane Ministarstva, stoga će razliku osigurati CMIK iz vlastitih sredstava odnosno uz pomoć osnivača, Grada Novigrada, a moguće i još ponekog sponzora, bude li potrebno.

-Ovisno o dinamici isplate odobrenih sredstava, o raspoloživosti opreme na tržištu te rokovima isporuke, ovisit će i kada će ova vrijedna oprema stići na adresu CMIK-a. Nadamo se kako će to biti na vrijeme da se filmskim projekcijama najrecentnijih filmskih hitova pod zvjezdanim nebom, u ljetnom kinu CMIK-a, zajedno radujemo već ovoga ljeta, ističu iz CMIK -a Novigrad.

gradska uprava poreč palača

Nove mjere i veći iznosi: POREČ daje bespovratne potpore poduzetnicima. Natječaji u tijeku

Foto di Hands off my tags! Michael Gaida da Pixabay

Istra: Ove trgovine rade u nedjelju 3.3. u Poreču, Vrsaru, Višnjanu, Puli, Pazinu, Rovinju, Labinu, Sv. Petru u Šumi i Potpićnu